Michiel Pijl lijsttrekker CDA-Hoorn

ingevoerd op 23-6-2009

Michiel Pijl (30 jaar) is de lijsttrekker van het CDA in Hoorn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gisteravond wezen de leden van het CDA in Hoorn hem unaniem aan als lijsttrekker.

Pijl woont al bijna zijn hele leven in Hoorn en zit sinds 2004 in de gemeenteraad. In 2006 werd hij fractievoorzitter.
De vorige lijsttrekker van het CDA, wethouder Cilia van Weel, keert na de verkiezingen niet meer terug in politiek Hoorn.

De CDA-leden vinden Pijl een jong, enthousiast en gedreven raadslid. Zaken die hij aankaartte en voor elkaar kreeg variëren van de komst van sociaal raadsliedenwerk in Hoorn en een regeling waarmee basisscholen hun schoolplein kunnen opknappen tot extra geld voor toezicht op straat en het plaatsen van vandalismebestendige bushokjes. Dankzij het verzet van het CDA steeg de onroerende zaakbelasting in 2009 met slechts 1%.

Pijl heeft de laatste jaren ook geprobeerd om mensen op een originele manier te benaderen, bijvoorbeeld door rond te rijden in een oude groene ‘CDA-Kever’ of door met een huisdeur op de markt te gaan staan. Mensen konden met een stift hun wensen op de deur schrijven onder het motto ‘Val met de deur in huis’.

Belangrijk punt voor de komende jaren blijft het onderhoud van de openbare ruimte, waar het CDA al jaren aandacht voor vraagt. Er zijn de laatste jaren zeker dingen verbeterd, maar het onderhoud van bijvoorbeeld fietspaden in Hoorn kan gewoon beter.

Een ander punt is de dienstverlening van de gemeente aan burgers. Het krijgen van een vergunning moet eenvoudiger en het CDA pleit ervoor dat burgers ook op zaterdag een paspoort of rijbewijs kunnen halen. Ook de dienstverlening via internet verder uitbreiden.
Het CDA blijft pleiten voor zo laag mogelijke gemeentelijke lasten
Veiligheid in Hoorn moet beter. Blijven investeren in toezicht op straat, lik op stuk, maar ook voorkomen dat ex-gedetineerden opnieuw de fout in gaan.

Het CDA is ervoor dat voorzieningen zoveel mogelijk kleinschalig zijn en in de wijk, dus geen grootschalige prestigeprojecten.

Reacties
Reactie: (kees boots)
24-6-2009, 21:52
Zeg is dit propoganda voor het CDA nu laten we het niet hebben over wat het CDA allemaal verpest heeft in dit land.
Oja die belasting op reclame.

Reactie: (j.mast)
23-6-2009, 22:08
Wat moet zo’n jonge, energieke knaap bij deze christelijke (?)bejaardenclub die plotsklapt ontwaakt nu de verkiezingen naderen?