Aanhouding na aanrijding met letsel

ingevoerd op 10-9-2007

Op zondagmiddag omstreeks 15.00 uur werd een 17-jarige jongen uit Hoorn aangehouden op de Kerkstraat, nadat hij een 40-jarige vrouw uit Hoorn met een motorfiets had aangereden. Toen de jongen er vandoor wilde gaan werd hij aangehouden door een politieman uit Limburg, die in Hoorn op vakantie was.

Het ongeval vond plaats toen het slachtoffer op een fiets op de Kerkstraat reed. Vanuit tegengestelde richting kwam de verdachte op een motor aanrijden. De jongen reed op de verkeerde weghelft en reed hier de vrouw aan. Deze kwam ten val en moest voor behandeling over worden gebracht naar het Westfries Gasthuis. Hier werden diverse kneuzingen geconstateerd.

Nadat de jongen was aangehouden beledigde hij de politiemensen en schopte hij meermalen tegen een portier van de politieauto waarmee hij naar het politiebureau werd overgebracht.

De jongen krijgt een proces-verbaal voor diverse zaken waaronder vernieling, belediging, het veroorzaken van een ongeval, het verlaten van de plaats van een ongeval, hij rijden zonder rijbewijs, verzekering, kenteken en helm. Bovendien wordt de herkomst van de motor nog onderzocht. De motor werd in beslag genomen.

Reacties
Reactie: (Mark Versteeg)
16-9-2007, 15:56
Ik heb het ongeval gezien en ik heb ook gezien dat u werd weggeduwd door deze agent. Maar ik ga niet getuigen voor jullie (lees: onopgevoede, asociale mensen).

mvg

mark

Reactie: (D!RK)
15-9-2007, 16:33
Ik ben het volledig met Fred eens!

Noor, als moeder moet je niet nu maar eerder optreden, als Uw zoon geen motor had gereden, en zich netjes had gedragen, dit optreden is wel een beetje te laat!

Nu was het slechts een gewonde, maar als Uw zoon opnieuw fout gaat?
U mag nu betalen, alle kosten die het slachtoffer maakte kunnen ze op U als Ouders verhalen, niet verzekerde voertuigen!
Als de Politie iemand aanhoud moet U dat accepteren, en eerst rustig vragen, maar waarom kijkt U niet naar het filmpje op www.youtube.nl is te vinden?
Gemaakt met mobile telefoon, en matige kwaliteit, maar daarmee weet ik genoeg!


Reactie: (Fred)
15-9-2007, 12:36
Als iemand is aangehouden en zich in een politieauto bevind, betekent dit dat hij tevens onder bescherming staat van die zelfde politie tegen aanvallen en kwade reacties van buiten zinnen zijnde omstanders.
In dit licht gezien kan ik mij zeer goed voorstellen dat een agente belast met de beveiliging en de bewaking van de aangehouden persoon, iemand die zich niet eerst even is komen voorstellen als zijnde de moeder van verdachte, dit soort middelen gebruikt om bvb. mishandeling of erger te voorkomen.
Hiervoor is zij tenslotte aangesteld en opgeleid.
Ik vind de zogenaamde shocktoestand waarin u zegt zich bevonden te hebben absoluut geen excuus.
Daders van lynchpartijen zullen zich meestal wel in geëmotioneerde of gestoorde geestestoestand bevinden.
Goed dat er dan daadkrachtige agenten zijn die evt. ook met harde hand optreden om erger te voorkomen.
Heb groot respect voor deze agente.!!!!
Misschien zou deze moeder zich eens wat meer moeite kunnen getroosten om zich met de opvoeding van haar zoon te bemoeien.
Wat zij nu heeft gedaan lijkt mij in dit kader geen al te goed voorbeeld aan haar zoon.
Zoals wij allen weten doet een goed voorbeeld goed volgen.
Denk dat deze daad geen al te goed voorbeeld is geweest

Reactie: (noor)
14-9-2007, 21:15
Graag vraag ik mensen die willen getuigen ,vanwege mishandeling,moeder verdachte,zoals hun het zien,U kunt mij emailen op jimmy890@msn.com

Reactie: (noor)
14-9-2007, 21:11
Hallo,ik ben de moeder van de verdachte,vindt het erg natuurlijk dat het zo moest gaan,maar je kind blijft je kind.Gelukkig viel het allemaal mee achteraf,ook met de aanrijding zelf natuurlijk..Werd zelf opgebelt door vriend en deze deelde mij mede,dat mijn zoon zelf een zwaar ongeluk had gehad.Op bestemming aangekomen,zeer in paniek,gooide ik de deur van politieauto open,waar mijn zoon in zat,dit had ik nooit mogen doen,maar ik was in shock-toestand,daaropvolgend smeet de politie agente mij zeer hardhandig op de grond,hopelijk zijn hier mensen ,die hierover willen getuigen,meerdere vrienden van verdachte werden zeer agressiief benadert,ik doe hierbij een oproep van getuigen,die dit voorval wellicht gezien hebben en die zelf ook niet gediend zijn van mishandeling door politie. Graag Uw reacties,mocht U iets hebben gezien.Bij voorbaat dank. J Noor