Twijfels over goedkope grond woonwagencentrum

ingevoerd op 12-9-2007

Veel Hoornse raadsfracties vinden dat de grondprijzen bij de aanpassing en uitbreiding van het woonwagencentrum Bobeldijk te laag zijn. De prijs is globaal de helft van de marktconforme prijs. Desondanks ging men accoord met het voorstel om bijna anderhalf miljoen euro uit te trekken voor het ’verbeteringsplan’.

Volgens wethouder Van Es zijn er tijdens gesprekken bij de bewoners van het kamp verwachtingen gewekt en kan men nu niet meer terugkomen op de grondprijs. De wens van de raad om een antispeculatiebeding te hanteren vond de wethouder niet nodig. Er werd volgens ”niet veel gehandeld”. Overigens werd hem door een bewoner van het woonwagencentrum nog even ingefluisterd dat de bestaande contracten al een antispeculatiebeding hebben.

Toch wilde een deel van de raad een dergelijk beding en werd op voorstel van de PvdA ook besloten dat een eventuele meerwaarde bij verkoop in de toekomst terug betaald zou moeten worden. De wethouder zou de mogelijkheden onderzoeken.

De aanpassingen op het woonwagencentrum hebben vooral te maken met het realiseren van een meer brandveilige situatie. Ook wordt de riolering aangepast. Een aantal nieuwe kavels is bestemd voor woningen met lage huren. Projectontwikkelaar Intermaris/Hoeksteen zal deze realiseren.

Reacties
Reactie: (jaap)
22-9-2009, 09:21
beste horinees zoals je jezelf noemt
/ten eerste is het crimineel.en asociaal. en ten tweede. leven die mensen al dertig jaar . wagen aan wagen. door al de beloftes van de gemeente . en overheid. en zoals je zelf schetst hard drugs en soft drugs. is dat niet door heel hoorn heen. of lees je alleen wat je lezen wil . en vergeet je de rest van de invallen in drugs panden in hoorn te lezen. en idd brutale mensen hebben de hele wereld. daarom leven wij door de gemeente nog steeds hutje mutje.


Reactie: (horinees)
13-9-2007, 19:56
Tja brutalen hebben de halve wereld. Alsa je maar crominineel of a-soiciaal bent krijg je in Nederland alles voor elkaar. Die van Es is toch zo’n schijnheilige vertoning. Bang als ie is.

- Volgens wethouder Van Es zijn er tijdens gesprekken bij de bewoners van het kamp verwachtingen gewekt en kan men nu niet meer terugkomen op de grondprijs. -

Er zijn bij heel veel inwoners van Hoorn verwachtingen gewekt, In die gevallen had men nimmer problemen terug te komen op meer of mindere harde toezeggingen.

- Er werd volgens ”niet veel gehandeld”. -

Nou zeker wel. Niet alleen gespeculleerd met de grond, maar met hard en softdrugs, wapen en gestolen auto’s en goederen. Heel veel mensen in Hoorn zitten te wachten op een goedkope huurwoning. Maar ja, te netjes, gaat geen dreiging van uit of hebben geen strafblad. Tja, dan heb je pech. Van Es toont maar weer des te meer zijn ongeloofwaardigheid. Tijd dat hij vertrekt.