100.000 Reizigers voor Museumstoomtram!

ingevoerd op 14-9-2007

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft niet stil gezeten dit jaar! Op vrijdag 14 september stapte de 3-jarige Stijn Bot uit Wervershoof als 100.000e reiziger in 2007 in Hoorn op de stoomtram naar Medemblik. De ‘ton’ is dit jaar snel bereikt. De grootste attractie in Hoorn en Medemblik trekt dit jaar namelijk zo’n veertig procent meer bezoekers dan in voorgaande jaren.
 
Omstandigheden
Een betere economie en ‘gunstige’ weersomstandigheden hebben daartoe bijgedragen – de zomer was niet te warm – en de eerder ingezette inspanningen om tijdens de rit meer van het levende museum te laten zien en de dienstregeling beter af te stemmen op de wensen van de bezoeker beginnen hun vruchten af te werpen.

Veel bezoekers mocht het museum verwelkomen tijdens het festival Hoorn onder Stoom 650, dat in mei werd gevierd. Ook wordt het museum druk bezocht in de vakantieperiodes, waarin de stoomtram- en aansluitende boottocht met andere attracties in de stad Medemblik worden gecombineerd. Bezoekers komen niet alleen uit de regio: De invoering van de Museumkaart heeft uit het hele land zo’n 7% meer bezoek opgeleverd en (traditioneel) komt ruim 10% van de bezoekers uit het buitenland. Dankzij een samenwerking met toerisme-organisaties in Amsterdam reizen ook dit jaar veel Aziatische toeristen en opvallend veel bezoekers uit Spanje en Italië per stoomtram om een indruk van het typisch Hollandse landschap te krijgen tijdens een rondreis door ons deel van Europa.