Openingsfilm Nederlands Filmfestival Duska op Hoornse Filmdagen

ingevoerd op 17-9-2007

Tijdens de 1e Hoornse Filmdagen op 5 en 6 oktober in Filmhuis Hoorn en Schouwburg het Park een uniek aanbod voor de festivalbezoeker: Duska, openingsfilm Nederlands Film Festival 26 september a.s. draait in Hoorn in aanwezigheid van regisseur Jos Stelling. Ook op het programma Nadine, regie Erik de Bruyn, deze film beleeft eind oktober de landelijke première en is op 6 oktober al in Hoorn te zien.
 
Duska: regisseur Jos Stelling aanwezig bij voorstelling
Duska (www.duska.nl) is de Nederlandse inzending voor de Oscars. Bij de vertoning van de film in Hoorn is de bekende regisseur Jos Stelling aanwezig om zijn film in te leiden en vragen van het publiek te beantwoorden.

Hoofdpersoon in de film Duska is Bob, die het mooiste deel van zijn leven achter zich heeft. Hij droomt over de mooie, blonde maar onbereikbare caissière van de bioscoop.  Bob nodigt de caissière bij hem thuis uit. Als zij op zijn uitnodiging ingaat, meldt zich onverwachts ene Duska voor zijn deur. Bob heeft Duska ooit ontmoet op een festival en vroeg hem om eens langs te komen. Duska is helaas niet van plan om weer snel weg te gaan.
Duska is te zien op zaterdag  6 oktober 15.15 uur Othellozaal  Schouwburg het Park

Nadine: Monique Hendrickx, Halina Reijn en Sanneke Bos.
Nadine (www.nadinedefilm.nl) van Erik de Bruyn (Wilde mossels) is in Hoorn te zien als voorpremière. De film is ook te zien tijdens het Nederlands Film Festival. De landelijke première is eind oktober; voor bezoekers in Hoorn dus een buitenkans om deze film nu al te zien. De film gaat over een carrièrevrouw, succesvol, onafhankelijk en ambitieus. Ze heeft moeite met het feit dat ze nog kinderloos, begaat ze een impulsieve daad en ontvoert de baby van vrienden. De hoofdrol in deze intrigerende film wordt door drie bekende actrices gespeeld te weten: Monique Hendrickx, Halina Reijn en Sanneke Bos. Met rollen van Frank Lammers, Brigit Schuurman en Fedja van Huêt.

Nadine is te zien op zaterdag  6 oktober 21.15 uur Hamletzaal  Schouwburg het Park
Kaartverkoop Hoornse Filmdagen: kassa Schouwburg het Park: dagelijks 13.00 uur  - 17.00 uur, / Tel: 0229 – 291000. Voor reserveren en programma: www.filmhuishoorn.nl