PWN biedt excuses aan over informatievoorziening

WATER KOKEN NIET NODIG

Sinds 6.30 uur is er op de site van PWN informatie te lezen over de waterproblemen in Noord-Holland. Het waterleidingbedrijf verontschuldigt zich voor de gebrekkige communicatie: ”Helaas was de website van PWN gedurende een groot deel van de avond door een technisch probleem uit de lucht. Medewerkers van PWN slaagden er niet in om actueel nieuws over het probleem op de site te plaatsen. PWN betreurt dit zeer.”

Het water voor gebruik koken is niet nodig, laat de PWN weten. ”De kwaliteit van het geleverde drinkwater is geen moment in gevaar geweest. Alleen de hoeveelheid die kon worden geleverd was tijdelijk een probleem.”

Medewerkers van PWN zijn samen met een aannemer de hele nacht bezig geweest de plaats van de leidingbreuk uit te graven. Dit moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren omdat ter plaatse in de grond nog meer waterleidingen en diverse kabels liggen. Om 06.00 uur was een werkgat van 6 x 7 meter uitgegraven en was er vrij zicht op de getroffen leiding.

De betreffende transportleiding meet 80 centimeter in doorsnede en is samengesteld uit betonnen buisdelen van 5 meter lengte, die in elkaar schuiven. Een van deze buizen vertoont over een lengte van 4 meter een scheur. Een nieuw leidingdeel is vannacht op de werkplek aangekomen. PWN schat in dat het vervangen van het getroffen leidingdeel de hele dag zal duren.

Reacties
Reactie: (Rain And Tears)
18-9-2007, 15:20
Ik be net wua inhoud helemaal een smet de tekst van Komboeboe. Maar is het van een ongekend amateurisme dat de site van de PWN niet in de lucht is voor informatoevoorziening. Je zou haast denken aan opzet. Ik hoop het, dan zit er nog een (kwade) opzet achter. Mocht dat niet zo zijn dan kun je niet dieper zinken. wat een sof. Stelletje amateurs. Dat terwijl de Provincie zogenaamd allerlei calamteitenplannen heeft klaarliggen. Althans naar eigen zeggen (dus niet !!). Volgens mij is er een lokale zender wat in dit geval ook nog als medium gebruikt kan worden. Of die een bepaalde reikwijdte heeft is even de vraag, maar volgens mij, is niemand, zowel PWN noch de gemeente op dat idee gekomen. En uiteindelijk heeft het maar een paar uurtjes geduurd en een storm in een glas (leiding) water. Maar bij de PWN zijn het gewoon een stelletje prutsers. En gemeente. Hadden jullie de informatievorziening niet op de site van de gemeente Hoorn kunnen zetten ? Niet aan gedacht ? Sorry, mijnheer van Es, van mensen van uw niveau kunnen we enig logisch denken niet verwachten. Nou nou, het was met het nachtje wel weer. Stumperds.

Reactie: (Komboeboe)
18-9-2007, 13:24
Tsjonge wat een geleuter over een paar uurtjes zonder water. In Afrika lachen ze zich rot.

Reactie: (Kraantje Lek)
18-9-2007, 10:13
De site uit de lucht vanwege een technisch probleem? Dat is natuurlijk een verhullende verklaring voor het feit dat de PWN totaal niet is voorbereid wat betreft informatievoorziening bij calamiteiten zoals deze.

Wij spreken het volgende af: PWN, knutsel om te beginnen maar een communicatie-scenario in elkaar. Spreek een bandje in dat er een lek in geconstateerd en dat er in sommige delen in het getroffen gebied geen water is, opdat op z’n minst de consument weet wat er loos.

Verwijs vervolgens naar de site (berekend op een flink aantal oproepen), en spreek met een Radio en tv-zender af dat direct de uitzending wordt onderbroken voor informatie. Op tv kan zelfs een doorlopende ticker lopen wat er aan de hand is. Of reserveer aldaar een teletext-storingspagina voor gebeurtenissen als deze.

En ook de gemeente, bv Hoorn, kan de hand in eigen boezem steken. U heeft maar alle zeilen bij te zetten mocht er zoiets belangrijks plaatsvinden als geen water hebbend, de burger direct van alle info te voorzien.

In deze tijd van ongelofelijk veel communicatie-mogelijkheden is het een grof schandaal dat de burger geen info kan krijgen op het storingsnummer van de PWN. Laten ze die gemaakte winsten maar eens investeren in bovengenoemde opties.

O ja, ik heb een tijdje geleden van een oud-medewerker gehoord dat de meeste waterleidingen allang al aan vervanging toe zijn en dat we niet moeten opkijken als de boel hier en daar gaan knappen, dat lijkt waarheid te worden. En als de voorspellingen juist zijn dat we moeten rekenen op meer zware regenval dan moeten waterleidingbedrijven maar eens een plan van aanpak maken, op alle fronten, hoogste tijd!


Reactie: (jet verhoek)
18-9-2007, 09:39
Het is heel vervelend dat de website van PWN de hele avond uit de lucht was, maar waar bleef onze calamiteitenzender RTVNH ??? Je mag toch verwachten dat deze zender adequate informatie snel doorgeeft, anders heeft het geen zin meer.