34 opvarenden gezonken zeilboot naar haven Hoorn gebracht

ingevoerd op 19-9-2007

Een zeilklipper met 34 Duitse jongeren aan boord is woensdagmiddag op het Markermeer in problemen geraakt. Het schip raakte een boei en maakte vrijwel direct water. De 34 opvarenden komen inmiddels bij in de haven van Hoorn.
 
De 34 opvarenden konden op tijd van boord worden gehaald. Dat heeft de kustwacht laten weten. Niemand raakte gewond. De zeilklipper Almere is inmiddels gezonken.
Het schip raakte rond half drie in de problemen toen het een boei raakte en lek sloeg. De kustwacht sloeg alarm en dirigeerde diverse reddingsboten naar het schip. De opvarenden werden uiteindelijk overgezet op het charterschip De Gouwzee, dat in de buurt was. Dit schip bracht hen naar Hoorn.

De havenmeester van Hoorn liet weten dat de passagiers inmiddels aan wal zijn gekomen. Het gaat om Duitse jongeren die tot en met vrijdag vakantie vierden. Ze konden hun spullen niet meer van boord halen, maar zijn ongedeerd. Niemand van de opvarenden wilde vooralsnog de pers te woord staan. ‘Ze willen eerst even rustig bijkomen’, aldus de havenmeester.
De gemeente Hoorn regelt nachtopvang van de Duitse zeilers. De masten van de klipper steken boven het water uit en zijn nog te zien vanuit de haven van Hoorn.