Geredde Duitse scholieren naar huis

ingevoerd op 19-9-2007

De 32 jonge Duitse zeilers en hun twee leerkrachten die woensdagmiddag van een zinkende klipper in het Markermeer zijn gered, vertrokken woensdagavond per bus naar huis. Ze zijn allen ongedeerd en met de schrik vrijgekomen. Direct nadat ze veilig aan land waren gebracht, zijn ze opgevangen in de brandweerkazerne. Daar kregen ze soep en broodjes. Vervangende kleding was niet nodig: ze zijn warm gekleed en niet nat geworden. Ze hebben contact gehad met het thuisfront.
 
De klipper Almere die zonk na een aanvaring met een boei telde in totaal 36 opvarenden. Naast de twee bemanningsleden voeren 32 leerlingen en twee leerkrachten van de Liese Meitner Schule uit Paderborn in Duitsland met dit schip. De leerlingen zijn ongeveer 15 jaar oud.  Alle opvarenden zijn ongedeerd, maar hebben hun bagage en papieren niet mee kunnen nemen van het inmiddels gezonken schip.

De klipper Almere is van de Hanzestad Compagnie en had Lelystad als thuishaven. De politie heeft het gezonken schip gemarkeerd. De eigenaar moet de klipper bergen.