Gezonken zeilschip Hanzestad Compagnie in reparatie

ingevoerd op 21-9-2007

Het Zeilschip ’Almere’ dat gehuurd was bij de Hanzestad Compagnie Kampen en woensdagmiddag op het Markermeer voor de kust van Hoorn is gezonken, is nu in reparatie en zal opnieuw opgebouwd moeten worden.

Het schip raakte woensdagmiddag rond half drie een boei waardoor er een lek in de voorkant ontstond. De 33 personen die aan boord waren zijn allemaal overgezet op een ander schip en niemand is gewond geraakt.
“Op dit moment wordt onderzocht hoe het heeft kunnen gebeuren”, vertelt de directeur van de Hanzestad Compagnie Pouwel Slurink.  “Ik ben er verbaasd over, want twee jaar geleden is het schip nog gecontroleerd en was alles goedgekeurd. Zo’n controle is bovendien verplicht”, vertelt de directeur die over een eenmalig incident spreekt.

”Het schip was van Arnold Kievit; hij is een goede schipper en het is een hele klap voor hem dat zijn schip is gezonken. Hij kreeg van de politie nog een compliment omdat hij het hoofd koel hield. Toen het lek werd opgemerkt is hij zo snel mogelijk naar ondiep water gevaren. Hij is met zijn verzekeringspapieren van boord gegaan en de passagiers zijn goed opgevangen.” Volgens Slurink viel de situatie aan boord erg mee. “Dertien minuten na melding van het incident kwamen de reddingsboten al en een uur later was het schip gezonken.”

bron: Brugmedia