Romantisch dineren in de Candlelight Express!

ingevoerd op 22-9-2007

Dineren terwijl u reist, waarbij flarden stoom uit de locomotief langs het raam gaan. Een wel heel speciale combinatie! Gedurende een aantal avonden in de komende herfst nemen de stoomtrams van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik u mee voor een romantische reis door de tijd door Noord-Holland. Reis mee met de Candlelight Express en beleef een onvergetelijk avondje uit! Het programma begint om 17.00 uur op het station van de Museumstoomtram te Hoorn en eindigt daar rond 22.45 uur.

Programma
Om 17.00 uur wordt u met een welkomstcocktail welkom geheten in ons station te Hoorn, waarna u mee gaat op ontdekkingstocht naar de collectie stoomlocomotieven en het seinhuis.

Aansluitend maakt u een sfeervolle stoomtramrit richting Wognum, Twisk en Medemblik. In het mooi ingedekte restauratierijtuig geniet u van het voorgerecht, de soep en het hoofdgerecht, terwijl het Westfriese landschap met zijn kenmerkende grote stolpboerderijen rustig aan het raam voorbij trekt.
De stoomtram stopt tussen de gangen door bij enkele van de fraai oude stationsgebouwen uit 1887, waar u bij de stoker en de machinist het echte kolenvuur op de locomotief kunt bekijken en de tweede en derde klasse wachtkamers kunt bezichtigen, die geheel in oude luister zijn hersteld en ingericht.

Intermezzo
Bijzonder is het intermezzo: De rit en na het diner worden onderbroken voor een bezoek aan het Nederlands Stoommachinemuseum of een stadswandeling door het eeuwenoude Medemblik. Als u weer bent ingestapt, rijdt de tram terug naar Hoorn en krijgt u het dessert geserveerd, waarna u het diner afsluit met een lekker kopje koffie of thee met bonbons. Om circa 22.45 uur bent u terug in Hoorn en is uw avond bij de Museumstoomtram ten einde.

Data en prijzen
De Candlelight Express rijdt op 10 november, 1 december en als speciale Kerst-Candlelight op 22 december. Prijzen voor het gehele programma met de Candlelight Express: volwassene € 70,- per couvert, kinderen 4-11 jaar € 43,50, en peuters 2-3 jaar € 10,-. Dit bedrag is exclusief consumpties, maar inclusief Welkomstcocktail en koffie. Voor de speciale Kerst-Candlelight op 22 december geldt een toeslag van € 5,-. Als groep kunt u de Candlelight Express ook zelf en geheel naar eigen wensen afhuren op andere data dan genoemd. De maximale groepsgrootte is 48 personen. Voor groepen tot 96 personen kunnen wij een (rijdend) buffet organiseren.

Informatie
Het stoomtramstation te Hoorn ligt naast het NS-station aan het Transferium-parkeerterrein. Aansluitende hotelovernachtingen kunnen wij voor u reserveren. Reserveren voor de Candlelight Express is noodzakelijk. Voor meer informatie, reserveringen en de menukeuze zie www.museumstoomtram.nl of neem contact op met ons verkoopkantoor:
Tel.: 0229-214862, E-mail: info@museumstoomtram.nl