RTV Noord-Holland klaagt over inzet rampenzender

ingevoerd op 26-9-2007

Regionale Omroep RTV Noord-Holland (RTV N-H) luidt de noodklok over de voorlichting bij rampen en incidenten. In een brief aan de provincie en alle gemeenten in Noord-Holland uit hoofdredacteur Binnendijk een noodkreet over de traagheid waarmee RTV N-H wordt ingezet als rampenzender.
 
Directe aanleiding voor de brief, die woensdag op de post gaat, is het incident met de waterleidingbreuk vorige week maandagavond in Hoorn. Om half elf, drie uur nadat de breuk zich voordeed, kreeg RTV N-H van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland de eerste officiële informatie door.

Reacties
Reactie: (D!RK)
27-9-2007, 17:43
Jammer dat je via diverse site’s moet zoeken naar rampen dus!
Dit was te laat, en zowel de Gem. Hoorn als de PWN gaan niet vrijuit, ook de 112 centrale kan aansturen, of de politie, brandweer enz...
Als je via een van deze bovengenoemde een E mail naar alle kranten, deze site Hoorngids en Radio Hoorn, Radio Westfriesland, en RTVNH dus alle media in een lijst stoppen zodat je deze in een keer alle het bericht kunt sturen, daarmee voorkom je fouten, want als ik bel of mail dan zou het wel eens fout kunnen zijn, en verkeerde berichten komen wel vaker binnen, vooral als de overheden zo traag reageren...

Reactie: (Lilian)
27-9-2007, 08:10
Rob,

Er staat nergens dat ze 3 uur lang niets hebben gedaan. Ertaat dat ze pas na 3 uur officieel iets hoorden. Het zou goed kunnen dat ze al 3 uur lang bezig waren. Of dat zo is weet ik niet maar zou dus wel kunnen.

Reactie: (rob verhoek)
26-9-2007, 22:46
Dus als er zich een calamiteit voordoet ga je als rampenzender gewoon zitten wachten tot je wordt ingezet? Nooit gehoord, van journalistieke benadering, vrije nieuwsgaring, eigen initiatief dus? Wat een ambtenaren, wat een amateurs, inderdaad geen rampenzender waardig.