Veel aanmeldingen voor belevenissen Landelijke Politiedag

ingevoerd op 28-9-2007

Tientallen mensen hebben zich al aangemeld voor één of meer ’belevenissen’ tijdens de Landelijke Politiedag op zaterdag 13 oktober. Er zijn nog voldoende plaatsen over, inschrijven kan tot 10 oktober. Maar de politie roept geïnteresseerden op er snel bij te zijn omdat een aantal ’belevenissen’ nu snel vol raakt.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om in de huid van een ME-er te kruipen, een ’crimescène’ te onderzoeken of een bikeparcours af te leggen. Daarnaast zijn er hondendemonstraties, is er een demonstratie ’Omgaan met geweld’ en wordt er voor de jongere deelnemers een puzzeltocht georganiseerd. Kortom, deze dag kunnen deelnemers zelf beleven wat een politieagent dagelijks meemaakt.

De Landelijke Politiedag is dé gelegenheid om het werk van de politie mee te beleven. De politie opent die dag van 11.00 tot 16.00 uur de deuren van zes politiebureaus: Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Hoorn, Schagen en Stede Broec. Dit jaar staat volledig in het teken van het ’zelf beleven’ van het politiewerk. Gewoon langskomen en kijken naar demonstraties en ’belevenissen’ kan natuurlijk altijd, aanmelden is dan niet nodig.
     
Speeddaten
Ook aan de wat oudere jeugd is dit keer gedacht. Jongeren die interesse hebben in de politie als werkgever kunnen behalve meedoen aan een van de belevenissen ook ’speed-daten’ met een biker, met een student of met bijvoorbeeld een rechercheur.

Aanmelden
Voor de ’belevenissen’ en het ’speeddaten’ kunnen deelnemers zich aanmelden op een speciale website zodat zij verzekerd zijn van deelname. Surf naar www.politie.nl/noord-holland_noord of www.politiedag.nl . Degene die zich als honderdste deelnemer opgeeft voor een belevenis of een speed-date afspraak mag een dagje meedraaien met een échte agent. Gewoon langskomen op de landelijke politiedag en rondkijken kan natuurlijk altijd, er is voor iedereen iets te beleven.

Kijk voor de exacte tijdstippen en het aanmelden voor belevenissen en speed-daten op www.politie.nl/noord-holland_noord