16-jarige bromfietser uit Hoorn overleden na aanrijding Scheldeweg

ingevoerd op 1-10-2007

Een 16 -jarige bromfietser uit Hoorn kwam maandagochtend omstreeks 9.30 uur om het leven op de Scheldeweg in Hoorn na een aanrijding met een personenauto. De 23-jarige automobilist uit Wijdenes wilde juist rechts afslaan op de kruising van de Scheldeweg met de Rijnweg toen hij vanuit de linkerbocht de bromfietser zag aankomen. De bromfietser kwam bij het nemen van de bocht op de andere weghelft terecht. Beide partijen konden elkaar niet meer ontwijken en botsten frontaal op elkaar. De bromfietser overleed ter plaatse.

Reacties
Reactie: (getuige)
14-10-2007, 08:59
----------, waar heb je het over ???? Het is gewoon gegaan zoals Fred beschreef op 3 oktober. En Kees jouw oplossing "Laten ze beter met 20 motorpolities een hele wijk doorkruisen dan schiet het op....." is helemaal de juiste. Dan zullen we overigens met z’n allen wel op andere partijen moeten gaan stemmen die een veel ruimer budget aan de politie geven (net als aan ziekenhuizen, verpleegtehuizen etc), want de slogan de politie komt nooit als ik ze nodig heb wordt hier wel heel veel gebruikt. En als ze er wel zijn is het ook niet goed. Dat lees ik dan ook hier weer. Het is triest dat op zo’n verschrikkelijke manier een einde moet komen aan een jong leven. Het is heel erg voor de nabestaanden. Maar als je met zo’n snelheid een bocht om zeilt heb je niets meer in eigen hand.

Normaal zong het al in 1976;

Aan ’t gevaor hadden zie nog nooit gedacht
Zie waren koning op de weg en dachten "alles mag
Maar zoals altied kom an dat gejakker een end
Deur ’n zatte kerel die de snelheid van een motor niet kent
Bertus ree d’r op en Tinus kwam d’r vlak achteran
Iedereen die zei van Aan ’t gevaor hadden zie nog nooit gedacht
Zie waren koning op de weg en dachten "alles mag"
Bertus op zien Norton en Tinus op de BSA

En weet je wat net zo triest was om te zien. Na de herdenkingsdienst stapten een aantal (vrienden ?) rustig zonder helm op de scooter, maakten een wheelie en scheurden veel te hard weg. Inderdaad Aan ’t gevaor hadden zie nog nooit gedacht
Zie waren koning op de weg en dachten "alles mag"

Reactie: (...........)
8-10-2007, 17:18
mensen waar hebben jullie het allemaal over...? jullie zijn zelf toch ook jong geweest en deze scooter was niet opgevoerd..!! deze kwam net uit de winkel want deze jongen was jarig op deze dag en heeft op de dag die scooter gekregen..!! dus waar oordelen jullie allemaal over dat ie te hard reed over wat dan ook, deze jongen is uit gegleden in de bocht en is toen onder de auto terecht gekomen..!!

Reactie: (D!RK)
4-10-2007, 21:30
Als ik dagelijks bij het lopen van het rondje een ¼ van alle Scooters zonder nummerplaat zie, gewoon in beslag nemen en vernietigen...

Verder nog ½ zonder helm en geel plaatje...

En een Laser kan de snelheden meten en met Motoren oppakken, en stunten op achterwiel, art kapstok verkeer onnodig in gevaar brengen...

Als ik een Scooter zie komen verwacht ik dat deze op zijn eigen weghelft bleef, dus ook als de banden tegen de streep aan zaten, hangt deze al boven mijn helft, maar kan ik nog iets uitwijken, maar deze zal vol LINKS , dus extra LINK!

Reactie: (Lilian)
4-10-2007, 08:05
Fred, je hebt helemaal gelijk. Ik probeerde ook juist aan te geven dat de automobilist vanwege het slechte zicht niet al te hard gereden zal hebben en er dus echt niets aan kon doen

Reactie: (kees)
3-10-2007, 21:35
Als er nu zoveel mogelijk mensen hun klacht zouden indienen bij politie over de dagelijks scheurende brommertjes dan gaan ze er misschien eens echt iets aan doen i.p.v. incidenteel met een auto achter een brommer aan rijden wat zinloos is zonder nr. plaat.
Niet alleen tegen de overlast en het gevaar maar wat dacht je van de gehoorschade die die gastjes oplopen op zo’n herrie brommer zonder helm....

Laten ze beter met 20 motorpolities een hele wijk doorkruisen dan schiet het op.....

Reactie: (Fred)
3-10-2007, 18:46
Nee Lilian, de automobilist had geen last van een slecht uitzicht, maar van iemand die plotseling met hoge snelheid op zijn weghelft verscheen.
Ook het uitzicht van de bromfietser was goed, maar de snelheid maakte een krappe bocht onmogelijk, en dan kom je op de weghelft van de tegenpartij. En daar is niets tegen opgewassen, zelfs als de auto dan stil staat, en de brommer erop knalt heb je brokken.
Helaas in dit geval onherstelbaar.

Reactie: (Lilian)
3-10-2007, 14:39
Op zich is de situatie daar redelijk oerzichtelijk en op de verkeerde weghelft rijden is niet nodig, zeker niet als je van links komt en rechts daar gewoon voorrang heeft. Wel is de begroeing van de bossages daar langs de kant vd weg soms vrij hoog hetgeen het uitzicht behoorlijk belemmerd. Daar zal de automobilist wellicht last van gehad hebben. Meestal rij je daar dan ook juist wat rustiger.

Reactie: (bandy)
3-10-2007, 13:19
Ja die joggie`s scheuren vaak op een wiel zelfs en irriteerd mij ook wel eens, ben nu ruim in de 50 jaar maar heb vroeger ook zoiets wel gedaan, jazeker ook onverantwoord rijden, rij nu 38 jaar motor zonder brokken en aldoende leert men. Iedereen is jong geweest en gekke dingen gedaan, mijn medeleven gaat uit naar de familie van die jongen, sterkte met dit trachisch verlies.

Reactie: (Jennifer)
3-10-2007, 11:31
Zonder praktijk examen voor de brommer zal er ook nooit iets veranderen.

Ik weet pas hoe gevaarlijk ik altijd op mijn scooter reed toen ik op 18 jarige leeftijd met rijlessen begon... Toen reed ik dus al bijna 2 jaar op mijn scooter rond.

Er is al zo vaak over een praktijk examen gesproken, maar het is er nog steeds niet....

Lieve familie, vrienden en kennisen, ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd....

Reactie: (D!RK)
2-10-2007, 19:00
Als ervaren Motorrijder, wie er fout was en hoe snel ze reden is niet van belang, als 2 wieler ben je zwakker, en je moet rekening houden met fouten van anderen, en dat doen deze brommerjes en scooters zelden!

De bocht te ruim nemen en spookrijden is lastig zichtbaar, maar ook op mijn eigen weghelft, tijdens het nemen van een bocht rij ik nooit langs de streep met de wielen omdat ik schuin moet hangen, dus ik rij dan wel op eigen helft, maar hang op de tegenliggers baan!

Een betere opleiding zoals motorrijders krijgen zou beter zijn als dit flut papiertje wat ze nu eisen!

Reactie: (Fred)
2-10-2007, 11:12
Ik rijd daar zelf iedere dag langs, en de sitiuatie is daar zeer overzichtelijk, mits op normale wijze word gereden.
Je ziet lang van tevoren dat er een bocht aankomt, en iedere normale weggebruiker zal dan snelheid minderen, als je echter door blijft racen alsof je op een rechte weg rijdt dan heb je geen tijd om op te letten of er misschien nog meer weggebruikers zijn.
Je bent tegenwoordig nou eenmaal niet meer alleen op de weg, en als je dan een bocht zo snel neemt dat je daarbij op de weghelft van het tegen verkeer komt dan krijg je dit soort tragische ongevallen.
Vreselijk overigens voor de familie, maar zeker ook voor de bestuurder van de auto, die wel netjes op zijn eigen weghelft reed, het zal je maar gebeuren.

Reactie: (Gezo Ver)
2-10-2007, 10:42
Het is daar totaal onoverzichtelijk, het lag echt niet alleen aan dat joch en zijn hoge snelheid!

Reactie: (kees)
1-10-2007, 20:34
Trouwens ook heel erg voor de automobilist die volgens het bericht geen schuld heeft. Dit draag je de rest van je leven mee denk ik.

Reactie: (kees)
1-10-2007, 20:09
Heel erg voor de familie maar dit kon natuurlijk niet uitblijven want je ziet dagelijks veel jogies keihard en roekeloos op hun brommers scheuren op twee maar meestal op eeen wiel. Ik heb al ’s een klacht ingedient maar heb nog geen enkele motorpolitie in actie gezien. Het wordt wel ’s tijd om nu snel in actie te komen lijkt mij voor er nog meer slachtofffers vallen......