Zaterdag 13 oktober: Landelijke Archievendag

ingevoerd op 2-10-2007

Op zaterdag 13 oktober vindt voor de vierde keer de Landelijke Archievendag plaats. Archiefinstellingen door het hele land organiseren op deze dag bijzondere activiteiten. Het thema dit jaar is ‘Wonen in Nederland’. Ook het Westfries Archief neemt deel aan de Landelijke Archievendag en is open van 11.00 tot 16.00 uur.

Bezoekers van de archievendag maken op 13 oktober op speelse wijze kennis met meer dan 60 archiefdiensten. In het hele land worden activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Wonen in Nederland’. In het Westfries Archief vinden diverse activiteiten plaats. Er worden rondleidingen georganiseerd, waarbij het publiek vele unieke en mooie archiefstukken te zien krijgt. Historische verenigingen uit oostelijk West-Friesland presenteren zich op een markt en er is een tentoonstelling met als thema wonen. Uit de eigen collectie wordt de film ‘Hoorn 600 jaar stad’ vertoond. Ook kunnen bezoekers kennis maken met de West-Friese kolfsport. Kolven is een spel dat gespeeld wordt met een kliek (slaghout) en een bal op een baan tussen twee palen. Kolfvereniging De Vier Enen uit Opmeer stelt een mini-kolfbaan beschikbaar om de sport uit te proberen.

Informatie
Iedereen is zaterdag 13 oktober welkom in het Westfries Archief tussen 11.00 en 16.00 uur op Blauwe Berg 5c in Hoorn. Meer informatie over de Landelijke Archievendag is te vinden op www.archievendag.nl