Eenhoorn van binnenstad naar Streektuinen

ingevoerd op 2-10-2007

Streektuinen, de nieuwe woonwijk binnen de oude ring van Hoorn, krijgt steeds meer vorm. Ter gelegenheid van de start bouw van de 44 watervilla’s, de laatste fase van het plan, wordt woensdag door wethouder Van Es de prachtige mozaiek-eenhoorn van de Hoornse Ellen Mulder-de Vries onthuld. Tevens wordt dan aandacht besteed aan het in aanbouw zijnde appartementencomplex Triomphe en zal de fraaie binnentuin bij de carréwoningen officieel in gebruik worden gesteld.

Om deze middag extra luister bij te zetten is de Stichting Stoomtram opnieuw bereid gevonden om alle genodigden naar de bouwplaats te brengen. Na afloop van deze feestelijke happening worden alle genodigden ontvangen in de foyer van Schouwburg Het Park.

Streektuinen zal straks bestaan uit 134 grondgebonden woningen en 117 appartementen. Deze nieuwe woonwijk verrijst op de plek van het voormalige streekziekenhuis. Inmiddels zijn de eerste 90 carréwoningen opgeleverd en bewoond. Deze woningen zijn gelegen rondom de 1 hectare grote binnentuin, die op 3 oktober officieel in gebruik wordt gesteld.

De bouw van de 117 appartementen is nu goed te zien vanaf de provinciale weg en vordert gestaag. De 44 watervilla’s worden gerealiseerd aan de oostzijde van het plangebied. Deze woningen worden gebouwd op eilanden en liggen allen met de achtertuin aan het water. De verkoop van zowel de appartementen als de watervilla’s verloopt zeer succesvol. Op dit moment zijn er nog slechts enkele watervilla’s te koop.

Vanwege het succesvolle verloop van de verkoop van appartementencomplex Triomphe heeft Terra Marique besloten om de resterende 20 appartementen in gebouw Emile eveneens in verkoop te brengen. Deze worden aangeboden vanaf € 225.900,-- vrij op naam. Het totale plangbied Streektuinen zal, ijs en weder dienende, naar verwachting eind 2008 in het geheel gereed zijn. Hoorn heeft er dan een bijzondere woonwijk in de bestaande stad bij.