Open Asieldagen op 6 en 7 oktober

ingevoerd op 3-10-2007

De jaarlijkse Open Asieldagen worden dit jaar gehouden op zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Vrijwel alle Nederlandse asielen doen hieraan mee, en in Hoorn kan men het dierenasiel aan de Schellinkhouterdijk 1 bezoeken.
 
Tijdens de Open Asieldagen kan het publiek tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje achter de schermen nemen. Men kan vragen stellen over het asielwerk en kennis maken met de aanwezige honden en katten. Maar er is nog veel meer te beleven!

Beide middagen zijn er diverse dierenwelzijnsorganisaties aanwezig met een informatiestand: Brooke Hospital, Stichting Wakker Dier, het Comité Anti Stierenvechten, de Dierenbescherming West-Friesland en het Wereld Natuur Fonds. Vrijwilligers van het asiel verkopen versgebakken poffertjes.

Op zaterdagmiddag geven de hondengeleiders van de plaatselijke politie demonstraties pakwerk met hun goedgetrainde honden, en op zondagmiddag is Stichting de Ezelsociëteit (een opvangtehuis voor verwaarloosde en/of dakloze ezels) aanwezig met een aantal weldoorvoede en goedverzorgde ezeltjes. Deze zamelen geld in voor hun minder gelukkige soortgenoten door ritjes over het terrein te maken met de kinderen. Neem uw kinderen dus vooral mee, want behalve ezeltje rijden kunnen ze zich ook uitleven op het springkussen!

Elk jaar worden er in de Nederlandse dierenasielen zo’n 70.000 honden en katten opgevangen. Mensen die op zoek zijn naar een dier krijgen in het asiel professioneel advies of een bepaald dier wel of niet bij hun levensstijl past. Aan mensen die hun hond of kat bij het asiel brengen, wordt uitgebreid gevraagd naar alle bijzonderheden van het dier, zodat de nieuwe eigenaar zo goed mogelijk kan worden voorgelicht. Van zwerfdieren is deze achtergrondinformatie natuurlijk niet bekend, maar doordat de asielmedewerkers dag in, dag uit met ze omgaan, weten zij al snel meer over het dier. Zo kan er voor elk dier gezocht worden naar de perfecte nieuwe baas.  

Om eventuele impulsaankopen te voorkomen, worden er tijdens de Open Asieldagen geen dieren geplaatst. Als men een hond of kat uitkiest, kan deze wel gereserveerd en in de week erna opgehaald worden.