Pleger van 28 woninginbraken Kersenboogerd aangehouden

ingevoerd op 4-10-2007

Een onderzoek naar een reeks woninginbraken is afgerond. Met het oppakken van een 34-jarige man uit Zwaag is er een einde gekomen aan een golf van woninginbraken in de Kersenboogaard in de periode van juni tot medio augustus. De man is op 22 augustus aangehouden en is verantwoordelijk voor 28 woninginbraken.

Hij had daarbij steeds dezelfde manier van werken: hij forceerde een raam om de woning binnen te dringen. Dat gebeurde meestal in de middaguren tussen 13.00 en 18.00 uur. Hij staat bekend als veelpleger en is inmiddels in hechtenis genomen.

Reacties
Reactie: (D!RK)
4-10-2007, 21:24
Vermoedelijk de persoon die op Ekster, Lijster en Koolmees via het keukenraampje al langer dan deze periode aktief was!
Wel waren de mensen na mijn advies van dit probleem geval af, een 3e raamboompje of de bovenste lager plaatsen zodat deze wel berijkbaar was, omdat de meeste wegens het aanrecht niet bij de bovenste konden, dus makkelijk te openen, want 1 was niet genoeg.

Verder was van de achterzijde op openbare pad al te zien of er 1 of 2 grendels op waren, dus makkelijk uitzoeken...
Van alle op mijn advies aangepaste woningen is er 0 keer ingebroken na uitvoeren aanpassingen!

Jammer dat het zolang duurde, maar juist achterom zien de buren niets, en heeft deze alle tijd om binnen te komen, dus probeer eens bij jezelf binnen te komen, en een slecht beveiligt schuurtje is extra gereedschap om binnen te komen en vaak heeft dit ook nog een behoorlijke waarde, dus vergeet dit niet!