Man gedwongen tot rit langs pin-automaten in Hoorn

ingevoerd op 9-10-2007

Een 39-jarige man uit Hoorn is dinsdagochtend rond 5.40 uur beroofd onder bedreiging met een vuurwapen. Hij reed in zijn auto over de Spaarneweg toen hij vaart moest minderen ter hoogte van de splitsing met de Lingeweg voor een verkeersdrempel. Gelijkertijd hoorde hij dat er iemand achterin de auto stapte. Deze persoon gebood hem door te rijden en zei dat hij een vuurwapen had. Hij liet het slachtoffer kriskras door Hoorn rijden, onder meer door Risdam, Zwaag, Blokker en de Kersenboogerd, met uitzondering van de Grote Waal.

De auto is langs drie betaalautomaten gereden Daar heeft het slachtoffer moeten uitstappen om te pinnen. De eerste betaalautomaat was aan het Betje Wolffplein in de Kersenboogerd rond 06.30 uur. Op bevel van de dader moest het slachtoffer deze actie onderbreken. De tweede stop was rond 07.00 uur en betrof de betaalautomaat naast de Lidl, aan de achterkant van het winkelcentrum de Huesmolen. Ook hier is het slachtoffer uitgestapt om te pinnen en moest hij weer afbreken.

Op de Nieuwe Noord, bij een betaalautomaat naast de Scapino heeft het slachtoffer uiteindelijk geld gepind rond 07.15 uur. Daarna zijn ze nog een stuk doorgereden tot aan de Westerdijk, ter hoogte van de kinderboerderij ’De Waalrakkers’. Hier is de dader uitgestapt. Dat was rond 07.30 uur. Voordat hij dat deed heeft hij het slachtoffer hard op zijn hoofd geslagen. Hij heeft het gepinde geld, geld uit de portemonnee en een aantal passen van het slachtoffer meegenomen.

Het signalement van de man luidt als volgt: hij is ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang, sprak mompelend en met een accent, heeft mogelijk een donker getinte huidskleur, brede neus, brede kaaklijn en mond, en droeg een donker gekleurde parka met een capuchon met bontrand van diverse kleuren bruin,crème en zwart. De politie zoekt contact met getuigen die rond genoemde tijdstippen en plaatsen iets hebben gezien dat verband houdt met deze beroving. Gebeld kan worden via 0900-8844. Het slachtoffer reed in een zilvergrijze Renault Megane met vijf deuren.