Stomen, varen en smullen in West-Friesland

ingevoerd op 10-10-2007

Beleef de leukste dag van de herfstvakantie bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Maak de spannendste tijdreis met ‘Bello’ of een van de andere stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik en reis per salonboot ‘Friesland’ tussen Medemblik en Enkhuizen. Iedereen die mee gaat, kan verder stomen en smullen door de tijdreis te combineren met een bezoek aan de indrukwekkende stoommachines in het Nederlands Stoommachinemuseum of het Bakkerijmuseum te Medemblik. En dat alles met hetzelfde kaartje!

Herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie van 13 tot en met 21 oktober biedt de Museumstoomtram een uitgebreid programma tegen een speciale prijs. Naast stoomtram en boot rijdt een historische autobus tussen de tramstations Medemblik en Twisk. Deze autobus brengt je naar het Bakkerijmuseum en het Stoommachinemuseum in Medemblik. Met de extra voordelige Dagkaart en Gezinsdagkaart kun je onbeperkt reizen met stoomtram, boot en bus en heb je gratis toegang tot de beide musea in Medemblik.

Reizen op het pluche
De historische stoomtrams vertrekken tijdens de herfstvakantie dagelijks uit Hoorn om 11.00 uur en 13.30 uur. In de tram van 13.30 uur reis je op het pluche van de klassieke houten rijtuigen uit de periode rond 1900. Vanuit Enkhuizen vertrekt salonboot ‘Friesland’ om 11.00 uur en 15.00 uur voor een vaartocht over het IJsselmeer. In Medemblik geven tram en boot aansluiting op elkaar en op de historische autobusdienst naar de musea. Tussen Hoorn en Enkhuizen maakt een korte rit met de NS-trein deze Historische Driehoek compleet (niet inbegrepen). 

Stoomsafari: kijkje bij het kolenvuur
Jong en oud kunnen voor, tijdens en na iedere tramrit gratis deelnemen aan onze ontdekkingstocht Stoomsafari: beleef wat stoomtrams zo spannend maakt en neem een kijkje bij het vuur van de locomotief, help bij het sorteren van de post in het postrijtuig, steek een handje uit bij het goederenvervoer of verkleed je en reis zoals Ot en Sien dat deden in 1926.

Dagkaart en gezinskaart
Met de voordelige dagkaart van de Museumstoomtram kun je niet alleen onbeperkt reizen met stoomtram, boot en bus, maar heb je bovendien gratis toegang tot het Bakkerijmuseum en het Stoommachinemuseum in Medemblik.
Volwassenen betalen € 18,- voor de dagkaart. Kinderen 4-11 jaar betalen € 13,50. De voordelige Gezinsdagkaart voor twee volwassenen en maximaal vier kinderen: € 56,-. Houders van de Museumkaart kunnen de dagkaart gratis ophalen in Hoorn. Voor het aansluitende ritje met NS-dubbeldekkertrein tussen Enkhuizen en Hoorn betaalt een volwassene € 3,60; kind 4-11: € 2,-.

Meer informatie
Stoomtram en boot vertrekken uit Hoorn en Enkhuizen naast de NS-stations. Hier en bij station Medemblik is volop parkeergelegenheid. In Hoorn kan worden geparkeerd op het Transferium-parkeerterrein, aangegeven vanaf snelweg A7). Meer informatie en de dienstregeling voor de herfst en winter 2007: www.museumstoomtram.nl