Krasse Eddy Christiani ontvangt 1e exemplaar jaren 50 boek

ingevoerd op 12-10-2007

Uit handen van auteur Rob Bouber ontving zanger Eddy Christiani vrijdagmiddag het eerste exemplaar van het boek ’HET ONBEKOMMERDE LEVEN’. In een gezellig MuseumCafé kreeg de vooral in jaren 50 zeer populaire zanger de lachers op zijn hand. De 90-jarige Christiani opende tevens de nieuwe foto-tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw.
 
Eddy Christiani is de eerste bespeler van de elektrische gitaar in Europa (merk: Epiphone, jaar: 1939). In de jaren veertig en vijftig is hij de populairste Nederlandse artiest. Tijdens de bijeenkomst vrijdagmiddag in Hoorn werd hij qua roem vergeleken met Marco Borsato in onze tijd. Lachend merkte Christiani op dat het met de inkomsten wel heel anders lag.

’Het Onbekommerde Leven’ heeft gedurende een jaar centraal gestaan in de gelijknamige feuilleton in de regionale dagbladen van HDC Media en is vanaf 15 oktober verkrijgbaar bij de betere boekhandel (verkoopprijs €27,50). Auteur Rob Bouber (zelf uit 1948) schreef eerder het succesvolle boek ‘Gezichten van Noord-Holland’.
 
De expositie ‘Het Onbekommerde Leven’ toont een selectie van veertig foto´s die in het boek zijn gebundeld. De veertig mooiste foto’s uit het boek zijn opgeblazen tot een formaat van een bij een meter. De tentoonstelling in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn is te bezoeken vanaf 12 oktober 2007 t/m 25 maart 2008. Het boek is gedurende de expositie tevens te koop in de museumshop.

T/m 18 november is er nog een tweede supernostalgische expositie in het Hoornse museum: ”Toen wij jong waren …
(Opgroeien in de jaren vijftig en zestig)”
is voor elke 40-plusser een feest der herkenning. Meer info op www.museumhoorn.nl en www.hetonbekommerdeleven.nl

EEN FILMPJE OVER DE OPENING KUNT U VIA ONDERSTAANDE LINK BEKIJKEN: