Kunstenares van mooiste eenhoorn met collectie in museum.

Mozaïekcollectie van kunstenares Ellen Mulder in Museum van de Twintigste Eeuw.

Van zondag 21 oktober t/m zondag 23 december 2007 is het mozaïekwerk van kunstenares Ellen Mulder te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw. Zij werd bekend om haar met mozaïek versierde eenhoorn ‘Samengevoegde Fantasie’. Deze bracht bij de recent gehouden ‘1hoorn Art’-veiling namelijk een recordopbrengst van 24.000 euro op voor het goede doel.

Eenhoorn van 24.000 euro
Ellen Mulder heeft geheel belangeloos meegedaan aan het kunstproject ‘1hoorn Art’ dat georganiseerd is in het kader van ‘650 jaar Hoorn’. Tweehonderd uur stukjes uitknippen en opplakken heeft geleid tot een prachtig kleurrijk resultaat. De eenhoorn van Ellen Mulder was het meest gewild bij de veiling op 30 september en bracht daarom een recordopbrengst op. De eenhoorn is het resultaat van tien jaar ervaring met mozaïek. Nu de eenhoorn van Ellen Mulder verkocht is, kan deze op dit moment niet meer bezichtigd worden. Om haar overige mozaïekwerk toch weer toegankelijk te maken voor publiek heeft het Museum van de Twintigste Eeuw een speciale ruimte ingericht met een groot deel van de collectie van Ellen Mulder.

Stoeltjes, spiegels en dienbladen versierd met mozaïek
Ellen weet veel voorwerpen tot een bijzonder stuk te maken. Onder andere stoeltjes, spiegels, potten en dienbladen weet zij met mozaïek tot leven te brengen als een fantasievol en kleurrijk geheel. Ook een afbeelding van bijvoorbeeld Herman Brood heeft zij zeer nauwkeurig weten na te maken van mozaïek. Al vierenhalf jaar heeft zij daarom haar eigen goedlopende atelier ‘Ellens Mozaïek’ in winkelcentrum De Huesmolen in Hoorn.

Ellen Mulder zal zelf twee keer aanwezig zijn bij de tentoonstelling. Bij de opening op zondag 21 oktober en op zondag 18 november zal zij antwoord geven op uw vragen. Ook kan zij op deze dagen demonstreren hoe zij tot haar bijzondere creaties is gekomen. Mocht er op deze tentoonstelling een object zijn die u graag in uw bezit zou willen hebben, kunt u deze eventueel ook kopen.

Tot en met 23 december 2007 kunt u in het Museum van de Twintigste Eeuw genieten van de kleurrijke mozaïekcollectie van Ellen Mulder. Verder zijn er in het museum nog twee nostalgische jaren ‘50/’60-exposities te bekijken. Voor meer informatie kunt u kijken op www.museumhoorn.nl .