Hoorn blijven we voelen!

ingevoerd op 23-10-2007

De slogan ”Hoorn moet je voelen!” blijft wat de Hoornse gemeenteraad betreft DE slogan van deze stad. Hoewel de kreet in feite voor de Hoorn 650-activiteiten tijdens dit jubileumjaar was bestemd, is de raad hier zo enthousiast over dat er geen reclamebureau voor een nieuwe slogan aan de slag hoeft. De politici waren overigens zeer te spreken over de festiviteiten dit jaar en liepen daarmee al vooruit op een echte evaluatie van 650 jaar Hoorn.

De raad besprak dinsdagavond notities over het Strategisch Marketingplan en evenementen in Hoorn. Aan de hand van stellingen zou er gediscussieerd moeten worden, maar daar kwam het niet echt van. Men was het immers vaak met elkaar en de stellingen eens. Wel werd duidelijk dat men raadsbreed vindt dat de successen van het feestjaar moeten worden benut door ook volgend jaar goed aan de weg te timmeren. De voorgestelde 50.000 euro voor promotie van de stad mag van verschillende fracties worden verhoogd. Van VOC Hoorn mag het zelfs 150.000 euro worden. En de VVD liet weten volgende week tijdens de begrotingsbehandeling met voorstellen te komen om meer geld voor stadspromotie uit te trekken.

Een meerderheid van de raad meent dat niet de gemeente zelf de stadspromotie moet gaan regelen, maar juist middelen aan een daar voor geschikte club moet geven. Een nieuwe stichting was voor velen niet nodig, mogelijk zou het Binnenstadsmanagement deze taak kunnen uitvoeren. En dan zou het ook een Stadsmanagement voor de hele stad kunnen worden.

Met enkele voorstellen van een extern bureau was de gemeenteraad niet blij: Het woord ’goud’ in allerlei uitingen (”Hoorn, stad voor Goudzoekers”) gaan gebruiken, zagen de fracties helemaal niet zitten.

Reclamebelasting vertraagd
De invoering van reclamebelasting in Hoorn is vertraagd meldde wethouder De Boer dinsdagavond. De opbrengsten hiervan worden wat de raad betreft ook gebruikt voor de promotie van de stad. De wethouder zei dat de oorspronkelijke startdatum van 1 januari niet wordt gehaald, hij rekent nu op een invoering per 1 april 2008.

Complimenten voor Hoorn 650
Er waren veel complimenten voor het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Hoorn 650. Voor de vrijwilligers wordt op 3 november nog een avond georganiseerd. De wethouder wil nog laten uitzoeken of meetbaar is wat de spinn-off van de vele activiteiten was. Daarbij moet worden gedacht aan extra hotelovernachtingen en bestedingen van bezoekers. Het aanwezige bestuur van Hoorn 650 kon in ieder geval met een tevreden gevoel naar huis gaan.