Weggestuurd raadslid Tonnaer begint geen eigen partij

ingevoerd op 26-10-2007

Hoewel zijn partij hem definitief weg heeft gestuurd, piekert PvdA-er Roger Tonnaer er niet over om een eigen partij of beweging te beginnen. Dit liet hij vrijdagavond weten. Tonnaer is ”verrast en teleurgesteld over de uitspraak van de Beroepscommissie”. Hij is de laatste 20 jaar actief voor de PvdA in Hoorn geweest waarvan 7 jaar als fractievoorzitter en 4 jaar als wethouder. Vrijdag werd bekend dat na een uitspraak van het Landelijk Partijbestuur bezwaar door de Hoornse PvdA-fractie was aangetekend. Daarom wordt het raadslid nu toch heen gezonden.

Lees hier de verklaring die onze redactie vrijdagavond ontving van Roger Tonnaer:

”Eind januari 2007 is de fractie van de PvdA Hoorn overgegaan tot terugroeping van R.Tonnaer als gemeenteraadslid. Zowel de Hoornse Vertrouwens-commissie, met inbegrip van de door de fractie aangewezen vertegenwoordiger,  als het Landelijk Partijbestuur van de PvdA hebben zich tegen terugroeping van de heer R.Tonnaer uitgesproken. Dat geeft al aan dat terugroeping niet vanzelfsprekend is in een situatie als deze. Dankzij deze uitspraken vertrouwde Tonnaer er dan ook op dat de fractie en hij samen verder zouden kunnen.
 
Tegen de uitspraak van het Landelijk Partijbestuur heeft de fractie echter bezwaar aangetekend. De Beroepscommissie PvdA heeft de eerdere uitspraak van het Landelijk Partijbestuur vernietigd en besloten tot terugroeping van de heer Tonnaer uit zijn functie als gemeenteraadslid.  Helaas is tegen deze  uitspraak, die nauwelijks een inhoudelijk oordeel over het dossier geeft , geen beroep mogelijk. De heer Tonnaer is verrast en teleurgesteld over de uitspraak van de Beroepscommissie.

De komende tijd zal R.Tonnaer gebruiken om over de uitspraak van de Beroepscommissie na te denken en gesprekken te voeren over wat hem nu te doen staat. Hij staat namelijk voor een geweldig dilemma. Immers, tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen werden op R.Tonnaer maar liefst 1366 voorkeursstemmen uitgebracht, waardoor de PvdA in Hoorn in afwijking van de landelijke trend niet minder dan twee zetels winst boekte. Hieraan kan en wil hij niet voorbij gaan.

Dhr. R.Tonnaer is de laatste 20 jaar actief voor de PvdA in Hoorn. In deze periode was hij 7 jaar fractievoorzitter en 4 jaar wethouder. Gemeenteraadslid Tonnaer beschouwt de huidige raadsperiode als zijn laatste en overweegt dan ook beslist niet om een nieuwe partij op te richten, of  een ’’beweging”.in het leven te roepen. Dat is niet aan de orde: de P.v.d.A. is zijn partij en die van zijn kiezers.”

Reacties
Reactie: (D!RK)
27-10-2007, 15:48
De huidige periode uitzitten, niet opgeven die zetel, je bent gekozen door vele die niet met de PvdA eens waren!
Dat je geen partij wilt, maak je tijd vol, en hou via E mail en Weblog jezelf berijkbaar!
Ze willen die zetel, maar gezien de manieren die ze voor de Ex wethouder en nu Raadslid gebruiken, blijf zitten, en ga online en blijf lekker dwars als je het niet met ze eens bent!
Er zullen zeker leden zijn die jou PvdA stukken willen doorgeven!
Succes Rogier.