Opsporing Verzocht met zaak beroving fietser in Hoorn

ingevoerd op 29-10-2007

In de uitzending van Avro’s Opsporing Verzocht op dinsdag 30 oktober wordt een  zaak van de politie in Noord-Holland Noord gebracht. Het gaat om een overval op een 23-jarige fietser uit Hoorn. Hij werd rond op dinsdag 9 oktober om 03.00 uur overvallen door drie mannen op de Weel.

Hij fietste over de Weel, ongeveer 100 meter voor de brug nabij de Korenmolen, toen hij drie mannen op twee fietsen passeerde. De mannen kwamen uit de richting van de Molenbuurt en fietsen naar het Centrum. Bij het passeren riep een van de mannen: ’We grijpen hem’. Vervolgens kreeg het slachtoffer klappen en viel hij op de grond. Daar werd hij door de mannen geschopt. Hij liep hierdoor letsel op aan zijn knie.

Toen hij geld gaf zijn de mannen er vandoor gegaan richting de binnenstad. Het betreft mannen met een negroïde uiterlijk, hebben een zeer donkere huidskleur, zijn ongeveer 23 jaar oud, hebben een tenger postuur en zijn rond 1.80 meter lang. Een van hen had dreadlocks van een halve centimeter dikte tot over zijn ogen. Een andere dader had een donker petje op met witte banen in de lengterichting en het logo van White Socks erop. Alle daders droegen een trainingspak van het merk Karl Kani. Dit zijn ruimzittende pakken van lichte en glimmende stof in de kleuren zwart, wit, grijs en blauw.

In de uitzending wordt een reconstructie getoond. De uitzending van Avro’s Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdagavond 21.50 uur op Nederland 1.