Lokale Compliment naar Voedselbank West-Friesland

ingevoerd op 4-11-2007

De Voedselbank West-Friesland heeft het zogenaamde Lokale Compliment gewonnen, een prijs van € 1.250,-. Overal om ons heen zijn vrijwilligersprojecten en dat is een compliment waard! Daarom delen de Westfriese Rabobanken in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Westfriesland het Lokale Compliment uit. Zij deden dit tijdens de internationale Vrijwilligersdag op zaterdag 3 november.
 
Net naast de regionale vrijwilligersprijs grepen Stichting Reddingsstation Wijdenes en Bewonerswerkgroep Grote Waal uit Hoorn.
 
Beloning
Het Lokale Compliment is een beloning voor vrijwilligers die zich (langdurig of in de afgelopen periode) hebben ingezet voor initiatieven van algemeen of plaatselijk belang. Opvallende en inspirerende vrijwilligersinitiatieven krijgen aanmoedigingsprijzen van  € 1.250, € 750 en € 500.
Genomineerd

Na zorgvuldig beraad had de jury vijf genomineerden gekozen. De genomineerden voor het Lokale Compliment 2007 waren:
Stichting Cultureel Opbouwcentrum uit Lutjebroek
Werkgroep Iftarmaaltijd uit Hoorn
Bewonerswerkgroep Grote Waal uit Hoorn
de Voedselbank West-Friesland
Stichting Reddingsstation Wijdenes

Dit jaar is het de laatste keer dat het Lokale Compliment in deze vorm wordt uitgereikt. Om op een speciale wijze af te sluiten beslist niet de jury wie de prijs wint, maar het publiek. Dit publiek bestaat onder andere uit winnaars van het Lokale Compliment van voorgaande jaren.