Kritiek van PvdA-ers op eigen fractie inzake Tonnaer-kwestie

ingevoerd op 6-11-2007

Het Dagblad voor West-Friesland meldt dat oud-raadslid Egbert Ottens en oud-burgemeester Pierre Janssens vernietigende kritiek op de huidige PvdA-fractie van Hoorn. In een brief aan het landelijke partijbestuur noemen zij de fractie een kritiekloze kudde die er niet in slaagt een rol van betekenis te spelen in de Hoornse gemeentepolitiek.

In het artikel dat woensdag in het NHD verschijnt staat verder:

”Ottens en Janssens hebben hun kritiek in september naar het partijbestuur gestuurd in een poging het tij te doen keren voor PvdA-raadslid Roger Tonnaer. Dat heeft tot niets geleid, anderhalve week terug is Tonnaer uit de fractie gezet. In de brief aan het partijbestuur laten Janssens en Ottens weinig heel van de fractie in Hoorn. De fractie(voorzitter) zou alleen maar gefixeerd zijn op Tonnaers vertrek en daar veel negatieve energie in steken. Om Tonnaer zwart te maken zijn feiten verdraaid en opgeblazen.
 
Ondertussen, zo stellen Janssens en Ottens, slaagt de PvdA er niet in om in Hoorn, ondanks het feit dat ze veruit de grootste fractie is, een eigen gezicht te laten zien en een rol van betekenis te spelen. ’Wellicht dat de verjongings- en vernieuwingskuur van het afdelingsbestuur te ver is doorgeslagen’, sneren het oud-raadslid en de oud-burgemeester.”