Hoofdweg van nieuwe wijk pikkedonker

ingevoerd op 6-11-2007

De centrale weg door nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder, De Strip, is ’s avonds en ‘s nachts helemaal donker omdat er nog geen openbare verlichting is. CDA-raadslid Johan van der Tuin heeft in de commissie aan wethouder Van Es hierover vragen gesteld. De wethouder kon geen antwoord geven op de vraag waarom dit nog niet is geregeld en zal de raad schriftelijk informeren.

Johan van der Tuin: “Als CDA vinden we een goede openbare verlichting heel belangrijk voor de sociale veiligheid en uiteraard ook voor de verkeersveiligheid. Daarom pleiten we er voor om nieuwe huizen pas op te leveren als de openbare verlichting is aangebracht en functioneert. Dit is in woonstraten in onze nieuwste nieuwbouwwijk gerealiseerd, maar De Strip is kennelijk vergeten. Wij vinden De Strip een belangrijke verbindingsweg, maar het is er nu ’s avonds en ’s nachts aardedonker. Je rijdt op De Strip echt een donker gat in. Dat is onveilig en ongewenst. Wij willen dat dit zo spoedig mogelijk verandert, zodat je daar wel een hand voor ogen ziet. Helaas kon verantwoordelijk wethouder Van Es geen antwoord geven op onze vraag en moest hij volstaan met de toezegging dat de raad hierover schriftelijk zal worden geïnformeerd.”

Johan van der Tuin: “Ik heb er geen moeite mee om op een reactie te moeten wachten, als de openbare verlichting maar op korte termijn wordt aangebracht.” 

Reacties
Reactie: (D!RK)
7-11-2007, 17:40
Met de een beetje verboden fietslampjes op je kleding is het extra lastig, dus toch maar de echte koplamp erop!
Gezien de bouwvakkers die nog druk bezig zijn zouden er vele sneuvelen, dus ik vind dat alleen het fietspad genoeg zou moeten zijn, de rest voor auto’s mag later, want die hebben al licht genoeg toch?

Reactie: (Pieter)
7-11-2007, 07:46
Tedje van Es heeft het natuurlijk te druk gehad met de kwestie Tonnaer. Dan blijft er weinig tijd over voor andere zaken.