Locals Only! on Tour in Manifesto Hoorn

ingevoerd op 12-11-2007

Het volgende tussenstation van Dommelsch Locals Only! on Tour is het Hoornse Manifesto. Daar geven Local Heroes Monstertux, Sat2D en Cool Jimmy op 16 november een gratis optreden in het kader van alweer de derde editie van Dommelsch Locals Only! on Tour. Speciaal voor deze avond geeft de uit Hoorn afkomstige band Tico*Verde een optreden in het meest toonaangevende poppodium van hun geboorteplaats, Manifesto.

Manifesto in Hoorn is alweer de zesde tussenstop van de Dommelsch Locals Only! on Tour reeks, die door het hele land raast. Een recordaantal van niet minder dan twintig prominente Dommelsch popzalen, maakt dit jaar onderdeel uit van Dommelsch Locals Only! on Tour met LiveXS. Opvallend ten opzichte van eerdere edities is dat er een groot aantal nieuwe Dommelsch popzalen zoals Hedon Zwolle, Mezz Breda, Metropool Hengelo en DB’s Utrecht aan de unieke clubtour is toegevoegd.

Local Heroes
De winnaars van Dommelsch Locals Only! 2006/2007, Cool Jimmy, Leine, Monokino, Monstertux, SAT2D en William Wixley, toeren in wisselende combinaties langs de geselecteerde Dommelsch poppodia. Dommelsch Independent Music Award-winnaar Monstertux is tijdens alle edities live van de partij, als wel in Manifesto. Ook Cool Jimmy is in het Hoornse poppodium live te aanschouwen. Deze ‘rockers met ballen’ presenteerden tijdens de vorige editie van de tour in Tivoli hun nieuwe album ‘Fruitfly Invasion’. Als klap op de vuurpijl gaf deze Utrechtse formatie een gratis exemplaar van dit debuutalbum aan ruim 2.000 abonnees van LiveXS Popmagazine. Naast Monstertux en Cool Jimmy, versterkt de derde Local Hero, SAT2D het independent talent op 16 november in Manifesto. Het poppodium opent om 21.00 uur zijn deuren.

§         Monstertux is een Friese band die haar repertoire omschrijft als ‘monsterrock’ met een onmiskenbaar eigen geluid. De band is in 2007 met de ‘Dommelsch Independent Music Award’ bekroond tot beste independent band van Nederland.
§         SAT2D is de winnaar van Muziek Kunstbende 2006 en maakt pop-/rocksongs met soms een snufje punk en emo. De vijf sterk geproduceerde powerpopsongs zijn uiterst aanstekelijk. En dat is vooral te danken aan het energieke en goed op elkaar afgestelde spel. Verder is het bandconcept - mooi artwork en zelfs een puike clip bij The Story Of Sarah Red - tot in de puntjes verzorgd.
§         Cool Jimmy uit Utrecht kan zowel met stevige rock als akoestische gitaar uit de hoek komen en was al meerdere malen op de landelijke radio te horen.

Tico*Verde
De uit Hoorn afkomstige band Tico*Verde, gaat terug naar zijn roots. Tijdens de Locals Only- avond op 16 november geven zij een live-optreden in het thuisfront gelegen Manifesto. Tico*Verde kan het beste omschreven worden als een band die melodieuze pop/rock nummers schrijft met inspiratiebronnen als Novastar, Kashmir en John Mayer.

Over Dommelsch Locals Only
Dommelsch Locals Only is Nederlands grootste platform voor independent talent. Het biedt een uitgebreid pakket aan ondersteunende elementen waar talentvolle nieuwe bands de ruimte krijgen zich inhoudelijk verder te ontwikkelen en om zich op podia, radio, televisie en internet te presenteren voor een groter publiek. Muziekliefhebbers kunnen zo –en veelal gratis- kennis maken met nieuw talent. Jaarlijks worden de zes beste bands uitgeroepen tot ‘Local Heroes’ die vervolgens de gelegenheid krijgen om live te spelen op een groot aantal Dommelsch podia en festivals.

www.dommelschlocalsonly.nl