‘Dag van de dialoog’ voor basisschoolleerlingen

ingevoerd op 14-11-2007

Op 15 november vindt in Hoorn de ‘Dag van de dialoog’ plaats. Op verschillende plaatsen in de stad kan gediscussieerd worden over allerlei onderwerpen. De gemeente Hoorn heeft hierop ingehaakt en organiseert in de middag van 15 november voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente Hoorn de ‘Dag van de dialoog’.

Tijdens deze middag discussiëren de kinderen, onder leiding van een gespreksleider, in gevarieerde groepen over een centraal thema. Het centrale thema van deze middag is: ‘Respect voor elkaars waarden en vrijheden’.
In totaal hebben 127 leerlingen van zes basisscholen zich aangemeld voor de ‘Dag van de dialoog’. Het gaat om de Bernardus van Bockxmeerschool, De Pontonnier, De Zonnewijzer, De Hoeksteen, De Windvaan locatie Het Fluitschip en locatie Troubador.

De themamiddag vindt plaats in het wijkcentrum de Grote Waal, Grote Beer 3. De themamiddag wordt om 13.00 uur geopend door burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen en om ongeveer 15.00 afgesloten door PvdA-raadslid mevrouw K. Al Mobayed.