Extra stoomtrams naar de pakjesboot

ingevoerd op 17-11-2007

Bezoek Sinterklaas dit jaar op een bijzondere manier. Stap in en reis mee achter een met kolen gestookte stoomlocomotief. Geniet onderweg van warme chocolademelk met koek. Zwarte Pieten houden je gezelschap tot aan de steiger bij station Medemblik, waar de grote pakjesboot van Sinterklaas aanlegt... Wegens de grote belangstelling voor dit bezoek aan de goede Sint worden extra stoomtrams naar de pakjesboot gereden op woensdagmiddag 28 november en vrijdagmiddag 30 november. Wie mee wil moet snel zijn!

Programma
Het programma begint om 13.30 uur. Je wordt ontvangen in het station van de Museumstoomtram in Hoorn. In de met stoom uit de locomotief verwarmde rijtuigen reis je comfortabel naar het eindpunt Medemblik en krijg je een lekker bekertje warme chocolademelk met koek. In de tram en op het station van Medemblik zorgen Zwarte Pieten voor een waar Sinterklaasfeest. Zij brengen ons naar de steiger, waar de pakjesboot van Sinterklaas wordt verwacht. Want de boot ligt er nog niet en dat betekent wachten en nog eens wachten.....

Als de pakjesboot toch aanlegt, mag iedereen aan boord komen om Sinterklaas in zijn werkruimte te bezoeken. Natuurlijk gaan we ook een stukje meevaren en heeft de Sint voor alle kinderen een presentje! Na het bezoek keert de stoomtram terug naar Hoorn. Duur van het programma is circa vier uur.

Informatie en reserveringen
De prijzen voor het bezoek aan Sinterklaas bedragen: Volwassenen: € 20,-; kinderen 4 tot en met 11 jaar: € 18,- en peuters tot en met 3 jaar: € 6,20. Houders van een Museumkaart: € 6,20. Groepen vanaf twaalf personen reizen met korting.

De stoomtram vertrekt uit Hoorn naast het NS-station. Hier is op het Transferium (Van Dedemstraat 8, aangegeven vanaf snelweg A7) volop parkeergelegenheid.
Reserveren voor dit programma is noodzakelijk. Voor reserveringen: Tel.: 0229-214862, E-mail: info@museumstoomtram.nl. Meer informatie vindt u op www.museumstoomtram.nl.