Blues&Jazz festival op Rode Steen

ingevoerd op 17-11-2007

Op zondag 25 november 2007 zal in Hoorn het gratis Blues&Jazz festival losbarsten op en rond de Roode Steen in Hoorn. Het belooft een waar spektakel te gaan worden . Na een gezellig middagje shoppen (koopzondag!) zullen 5 geweldige Bluesbands en 1 Jazz band  vanaf 16.00 uur Hoorn op zijn grondvesten laten schudden. Dit gratis toegankelijk festival wordt georganiseerd door de Vereniging Horeca Roode Steen.

Het programma:

Big Bo
Big Bo speelt zijn blues met hart en ziel. Naast zijn ongepolijste, maar soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische 6 & 12 string gitaar, steel en wood dobro, lapsteel, mondharmonica en footstomp. Hij brengt talloze klassiekers en eigen werk ten gehore waarbij krachtige, onversneden Delta-Blues de boventoon voert.
Bo Speelt vanaf 16.00 bij De Waag Roode steen 13

Maartens Jazz Experienced
Blues en Jazz daar is alles mee gezegd; geen vaste formatie van bandleden dus ieder optreden is anders maar het swingt de pan uit.
Maarten Jazz speelt vanaf 16.30 bij
Santé Roode Steen 13

The Veldman Brothers
The Veldman Brothers. Een pure bluesband rondom bloodbrothers Gerrit en Bennie Veldman.Bluesmuzikanten van het eerste uur. Beïnvloed door hun oudere broer,beïnvloed door elkaar.En natuurlijk door ‘de groten der aarde’. The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix,Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith. Pure muzikanten, passievolle muziek.Blues, rhythm & blues, swingblues, deltablues, blues met een randje rock.
The Veldman Brothers spelen vanaf 17.00 bij;
Café de Klinker Roode Steen 13

Robbert Fossen Band
De band is gestart in 2006 en eind dat jaar werd de CD ”Got It Covered” opgenomen, die in maart 2007 is uitgebracht. In juni hebben 2007 heeft de band een tour gedaan met een zangeres uit Chicago, Melvia ”Chick” Rodgers, wat waarschijnlijk in 2008 herhaald zal worden.
De band bestaat uit:
-Robbert Fossen: Zang, harmonica, gitaar-Harold ”Fat Harry” van Dorth: gitaar-Marco de Waal: Hammond B3 en piano-Robbert Tuinhof: Tenorsax-Patrick Obrist: Bass-Frank Bolder: Drums
 Robbert Fossen speelt vanaf 17.30 bij;
Café Bruintje West 72 (naast de Roode Steen)

Panna
De energieke Bluesrock van Panna heeft de afgelopen 3 jaar menig blueshart gestolen. De band die haar naam ontleent uit het Italiaanse vertaalde “slagroom” vloeide voort uit de overblijfselen van Blues-S-Wich. Na 18 jaar trokken zanger Andre Zoom en gitarist Rene Risakotta een nieuwe drummer en Bassist aan. Al snel werd de CD “Creamed” opgenomen in 2003.
Er wordt gekozen voor stevige bluesrock covers van o.a. Walter Trout, Gary Moore, ZZ Top, Thinn Lizzy, en vele andere uit de vorige eeuw.
Panna speelt vanaf 18.00 bij
Café Dre Roode Steen 4a

Mocambo Blues
Eigenlijk is Mocambo Blues niet meer weg te denken als het om stevige, dampende, stampende en eerlijk Texas Blues gaat in Blues Nederland.
De passie en power die deze mannen voor de Texas Blues uitstralen is soms zo fascinerend dat ook als je niet van de Blues houd er door gegrepen wordt.
Geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan , Jimi Hendrix en eigen werk doet menigeen soms vergeten dat het om Mocambo Blues gaat .

Gewone jongens die elkaar hebben gevonden in de muziek..de beste vrienden zijn en het belangrijkste de grootste lol en een ongelofelijk gevoel voor humor hebben.
Mix dit alles bij elkaar en je hebt een geweldig feest ...wat dan ook bij ieder optreden het geval is.
Ieder optreden is anders...niks gepland gewoon spelen hoe meer hoe beter en niet zelden gaan Ed en Ko aan de wandel met hun instrumenten ..achter en op de bar ..op of onder het biljart geen enkel punt ..stil staan is er niet bij.

Mocambo Blues heeft op 28 april in Hoorn zijn eerste DVD opgenomen: “Mocambo Blues Live From The Netherlands”. Deze dynamische DVD is kwalitatief op hoog niveau qua beeld en geluid opgenomen door ervaren cameramannen van EO en RTL met een lichtshow door SBS en geluid door studio Zap heeft 1 van de beste recensie gekregen die je maar kunt bedenken. De DVD is via het management van Mocambo Blues te bestellen of te koop tijdens 1 van de optredens.
Mocambo Blues speelt vanaf 19.00 bij
Café Fame Roode Steen 10