Baanstraat en Koepoortsweg mooiste straat

ingevoerd op 20-11-2007

De wedstrijd ‘Mooiste Hoorn 650-straat van het Jaar’ heeft twee winnaars opgeleverd: de Baanstraat en de Koepoortsweg. Zij delen de eerste plaats en ontvangen beide een prijs van 500 euro.
De straten waren in de race, nadat zij eerder dit jaar al waren uitgeroepen tot de Mooiste Hoorn 650-straat van de Maand. Organisator van de wedstrijd is de Stichting Hoorn 650. Op dinsdag 20 november reikt voorzitter Dick Louwman de prijzen uit.

Vanaf mei 2007 heeft Stichting Hoorn 650 vijf maal de straat van de maand uitverkozen. Het bestuur lette daarbij op de manier waarop de straat in het kader van 650 jaar stadsrechten was versierd. Ook woog de jury de activiteiten mee die de bewoners op touw zetten. Achtereenvolgens zijn Baanstraat, Venidse, Koepoortsweg, Van de Bosstraat en verzorgingshuis Westerhaven in de prijzen gevallen.

Baanstraat
De Baanstraat is tot de ‘Mooiste Hoorn650-straat van het Jaar’ uitgeroepen vanwege de manier waarop de bewoners in goede samenwerking de straat hebben versierd en activiteiten hebben georganiseerd. Eén zo’n activiteit was het inrichten van een tentoonstelling over de geschiedenis van dit oude buurtje. Ook tijdens de Lichtjesavond op 13 oktober lieten de bewoners zich niet onbetuigd.

Koepoortsweg
De Koepoortsweg viel gedurende het feestjaar op met een grote hoeveelheid Hoorn650-versieringen. De weg is een veelgebruikte route naar en vanuit het centrum van Hoorn. Een groot aantal inwoners van Hoorn heeft dan ook van de versieringen kunnen genieten. Tijdens de Lichtjesavond slaagden de bewoners er in hun Koepoortsweg om te toveren in een zee van lichtjes en kaarsjes.

Vanwege de grote waardering voor wat de bewoners van beide straten hebben gepresteerd, heeft het stichtingsbestuur besloten de Baanstraat en de Koepoortsweg op een gedeelde eerste plaats te zetten.