Nieuwe skatetoestellen in Julianapark

ingevoerd op 21-11-2007

De gemeente vervangt in 2008 de vernielde skatetoestellen in het Julianapark door nieuwe, vandalismebestendige exemplaren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten.

In augustus hebben jonge vrijwilligers op de skatebaan in het Julianapark twee houten skatetoestellen geplaatst in samenwerking met Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn. De skatetoestellen werden veelvuldig gebruikt door jongeren. Begin oktober zijn deze toestellen door vandalen in brand gestoken, waardoor zij geheel vernield en onbruikbaar zijn. Ook het asfalt waar de toestellen op stonden is zwaar beschadigd.

Inspraak door skaters
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de vernielde toestellen in 2008 te vervangen. Voordat het zover is, wordt eerst overleg gepleegd met de skaters die van de baan gebruik maken. Zij kunnen actief meedenken met Sportopbouwwerk over de invulling van de skatebaan in het Julianapark. Een ding staat vast: het moeten vandalismebestendige toestellen zijn. Naast de vervanging van de toestellen wordt ook het beschadigde asfalt hersteld.

Reacties
Reactie: (ik wil graag kunnen skaten)
20-12-2007, 17:53
Laten we aub wat moois bouwen dan.

ik skate al meer dan 10 jaar en heb een hoop teleurstellingen van Hoorn gekregen.
In de kersenboogerd staat ook een verspilde demo-half-pipe wat niet eens skate-baar is en ook nog een buis wat richting het water loopt. DAS ZONDE van het geld!!! Daar hadden wij een leuk toestel kunnen bouwen met het weggegooid geld. Dus aub niet gierig zijn in het budget, iets goeds aanbouwen (zie bijv skateparken in zaandam, amsterdam of rotterdam) das tenminste kwaliteit! of anders aan een goed doel schenken. daar hebben we tenminste wat aan! IK HAAT van al het halve Hoornsche werk van de gemeente.