Weer water in singel bij Noorderveemarkt?

ingevoerd op 29-11-2007

Het Architectuurcentrum Hoorn heeft in samenwerking met de Vereniging Oud Hoorn het plan opgevat de Noorder Veemarkt in Hoorn onder de loep te nemen. Wat zou het voor Hoorn aan mogelijkheden en potenties opleveren als de oude singel structuur op de Noorder Veemarkt hersteld zou worden?

Vijftien studenten van de Academie van Bouwkunst in Arnhem zijn in september uitgenodigd en rondgeleid in Hoorn. Zij hebben lezingen gekregen van Hoornse stedenbouwkundigen en architecten over de historie van deze plek en de relatie van de Noorder Veemarkt tot de rest van de stad.

De opdracht die de studenten mee kregen is om te kijken naar de mogelijkheden om de oude singelstructuur op de Noorder Veemarkt weer aan te helen. Daarnaast is de vraag opgeworpen wat voor mogelijkheden en potenties de Noorder Veemarkt heeft als entree van Hoorn.
De studenten buigen zich een semester lang over deze vragen en bekijken de vraagstelling zowel vanuit stedenbouwkundig als architectonisch perspectief.

Op donderdag 20 december richten de studenten een tentoonstelling in van hun analyses en ontwerpen voor de Noorder Veemarkt. Deze tentoonstelling is vanaf deze avond in het Architectuurcentrum te bezichtigen.
Daarnaast lichten de studenten op 20 december om 20:00 hun ontwerpen van de Noorder Veemarkt toe . Een jury van deskundigen (stedenbouwkundigen, architecten, politici en Oud Hoorn leden) doen uitspraak over de ontwerpen en discussiëren over de mogelijkheden die de studenten schetsen.
 
Bent u geïnteresseerd in architectuur in Hoorn? Het Architectuurcentrum Hoorn verstuurt de uitnodigingen per digitale post. Wilt u ook digitaal gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist). Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn.
 
 
plaats:                         lezing: De Salon Centrale Bibliotheek Hoorn Wisselstraat 8 Hoorn
tentoonstelling: Architectuurcentrum Hoorn
(1e verdieping Centrale Bibliotheek)
datum:                         lezing: 20 december
                                      tentoonstelling: 20 december tot eind februari
tijd:                              lezing: 20:00
   tentoonstelling: openingstijden bibliotheek
entree:   gratis
info:                             coördinator Gytha Heeren
t:                                  0229 285783
e:                               info@archicentrumhoorn.nl
w:                                 www.archicentrumhoorn.nl

Reacties
Reactie: (andre)
8-12-2007, 11:34
Foei Peter......... wat een onzinnige discussie breng je hier op gang, is het nou zo moeilijk voor je om je ongelijk te bekennen, en dan op het eind steeds een klein stukje terug trekken maar niet helemaal, zou sportief zijn om je ongelijk voluit en zonder dralen toe te geven.

Reactie: (peter)
6-12-2007, 11:01
Het is duidelijk: onze opvatting verschilt over de vraag of je je wel of niet direct aanspreekbaar zou moeten maken op een forum.
Zullen we afsluiten met: "We agree to disagree"?

Reactie: (devries)
4-12-2007, 10:08
Peter, als ik met iedereen wie ik discusseer op internet ook nog eens in mijn prive -mail moet gaan corrensponderen dan gaat de lol er snel af, als jij mensen rechtstreeks wil aanspreken in de discussie dan moet je bij ze op de koffie gaan of het in een zaaltje doen met elkaar, zorg er dan alleen voor dat het niet op een nieuwsforum met reactiemogelijkheid komt zodat je geen "niet prettig " reacties krijgt.

Reactie: (peter)
3-12-2007, 16:16
Voorkomen van spam: kan ik me voorstellen als motief om je mailadres niet prijs te geven.
Zelf vind ik discussie met een open vizier belangrijk en dat houdt voor mij in dat je aanspreekbaar moet zijn, ook rechtstreeks.

Reactie: (devries)
3-12-2007, 09:13
Peter, een tegenvraag op een vraag is politiek, nogmaals wat wil je ermee bereiken om mijn emailadres te weten ? het voegt niets toe om mijn emailadres erbij te zetten aangezien je dan volgespammed wordt.

Reactie: (peter)
3-12-2007, 01:41
2: tegenvraag: waarom zou je je willen verschuilen?

4: ik ben erg benieuwd hoe het plan eruitziet (wordt 20.12 gepresenteerd); voor die tijd heb ik nog geen mening; wel vind ik het stationsgebied waar ik vrijwel dagelijks kom, deels mooi (bomen en groen), deels lelijk en gevaarlijk: busstation, taxistandplaats, frequent kruisend licht en zwaar verkeer op een aantal plekken), dus ik hoop op iets beters dan wat er nu is.

Reactie: (Fred)
1-12-2007, 23:58
What’s a name??????

Reactie: (devries)
1-12-2007, 17:00
4 dingen :

1 : dat klopt
2: waarom zou je mij willen traceren ? whats the point ? dit is toch een discussieforum.
3 : dankjewel
4 : Je beantwoord de vragen nog steeds niet zoals door mij genoemd in vorig bericht

als iemand in jouw ogen onterecht kritiek uit, probeer het dan te onderbouwen waarom het "niet fijn " is.

Reactie: (Peter)
1-12-2007, 12:53
Drie dingen:
(1) Letterlijk genomen heb je gelijk; er staat een naam (’devries’) boven je bericht.
(2) Formeel gezien heb je ongelijk; je bent niet herkenbaar, laat staan traceerbaar.
(3) Praktisch: je hebt wel meer van jezelf laten ’zien’ door te reageren. Plezierig dat je dat hebt gedaan.

Dit alles overigens los van de inhoud.

Reactie: (devries)
1-12-2007, 10:01
Hoezo anoniem petrer ? ik zet mijn naam er toch bij en hoezo niet nuttig ? omdat ik het niet met deze plannen eens ben ? Het is zonde van de tijd om dit soort dingen te onderzoeken ik geef je gewoon 2 feiten over de opbrengsten daar. Jouw antwoord draagt ook niets bij en is ook totaal niet nuttig bij deze discussie, kom dan met antwoorden als : ok maar er komt een parkeergarage onder en de kermis kan dan op ....... maar nee de pot verwijt de ketel......

Reactie: (Petrer)
30-11-2007, 22:14
Beste ’Ruud’en beste ’De Vries’, jullie reactie is niet fijn: een beetje vanaf de zijlijn mopperen (wat gemakkelijk...; en ook zo buitengewoon nuttig...)) en dan ook nog eens anoniem...

Reactie: (ruud)
30-11-2007, 19:42
maak je geen zorgen deze gemeente heeft wel meer balonnetjes opgelaten... veel beloven, weinig geven doet de gek in vreugde leven....

Reactie: (devries)
30-11-2007, 13:16
Haha en waar gaan we de autos dan parkeren ? Kansloos en zonde van de tijd, enig idee hoeveel de gemeente binnensleept per jaar aan parkeercenten en kermisgeld ?

Reactie: (peter)
30-11-2007, 00:44
Mooie foto, alleen niet van de Noorderveemarkt, maar van de Turfhaven die in 1878 is gedempt.
Links is het Dal en rechts de hoek Turfhaven/Ramen.
(deze info is ontleend aan ’Ach Lieve Tijd, zeven eeuwen Hoorn, uitg. Waanders/Westfries Museum, 1986)