Bedrijventerreinen in Hoorn krijgen snel glasvezelnetwerk

ingevoerd op 29-11-2007

KPN start binnenkort met de aanleg van een snel glasvezelnetwerk voor ondernemers op de bedrijventerreinen Hoorn80, Westfrisia en de oude Veiling te Hoorn. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en snelste ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met Parkmanagement Hoorn b.v. en de lokale partners Van der Laan en Computer Beheer Groep b.v. Naar verwachting worden de eerste aansluitingen in het eerste kwartaal van 2008 aangesloten.

Door de grootschalige aanleg kunnen bedrijven tegen lagere kosten gebruikmaken van de aanleg van een glasvezelverbinding. De ondernemers beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd en overal dezelfde hoge snelheid. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van alle aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort zal KPN zijn telefoniediensten geschikt maken voor levering over het glasvezelnetwerk.
Parkmanagement Hoorn is blij met het initiatief van KPN: ‘De komende jaren neemt de behoefte aan snelle communicatie in het bedrijfsleven sterk toe. Toepassingen zoals camerabeveiliging op afstand en bellen via breedband hebben baat bij de betrouwbaarheid en snelheid van glasvezel. We zijn ervan overtuigd dat glasvezel de toekomst heeft.’

Over Parkmanagement Hoorn b.v.
Parkmanagement Hoorn is verantwoordelijk voor het beheer en de kwaliteit van de voorzieningen op de bedrijventerreinen in Hoorn. Het is een organisatie van de ondernemers zelf die, naast de primaire taken beveiliging, onderhoud en bewegwijzering zich ook bezighoudt met de levering van collectieve diensten aan de bedrijven.

Over Van der Laan
Van der Laan uit Zwaag (NH) is een van de grotere installatiebedrijven in Noord-Holland. De ervaring en kennis die sinds de oprichting is opgedaan, heeft het bedrijf gemaakt tot een deskundige partner met ongeveer 100 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.meerdantechniek.nl.

Over Computer Beheer Groep b.v.
Computer Beheer Groep is een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen, realiseren en beheren van IT- en internetoplossingen en biedt hiermee totaaloplossingen op het gebied van kantoorautomatisering. Kijk voor meer informatie op www.computerbeheergroep.nl.