Aanpassing bouwplan locatie Oude Schouwburg

ingevoerd op 5-12-2007

Het bouwplan van de locatie Oude Schouwburg aan de Westerdijk is op een aantal punten aangepast door de ontwikkelaar Ooms Avenhorn Groep/de Peyler Projectontwikkeling. Hierbij gaat het onder andere om het verplaatsen van de entree van de parkeergarage, drie extra appartementen aan het Achterom en het verhogen van het peil van het gehele complex met een meter.

Met de herontwikkeling van de locatie waar voorheen de oude schouwburg stond, geeft gemeente Hoorn een impuls aan de leefbaarheid en de kwaliteit van de Westerdijk. De ligging aan het Hoornsche Hop biedt goede mogelijkheden voor wonen, recreëren en ontspannen. Eind vorig jaar is de ontwikkelovereenkomst gesloten tussen de gemeente en de Peyler Projectontwikkeling voor de ontwikkeling van de locatie Oude Schouwburg.

Het plan ging uit van 28 appartemenenten, 8 hofwoningen, een horecavoorziening en een parkeergarage van ongeveer 60 plaatsen. Het aangepaste plan gaat uit van 29 appartementen, 8 hofwoningen, een horecavoorziening, 4 appartementen aan het Achterom en een parkeergarage van 68 plaatsen.

Op 4 december komt het aangepaste voorstel in de raadscommissie en op 10 december worden de omwonenden geïnformeerd. De informatiebijeenkomst vindt plaats in het restaurant van verzorgingshuis Westerhaven aan het Achterom 1 en start om 19.30 uur.