Gemeente Hoorn schrijft wedstrijd uit rondom jeugdlintje

ingevoerd op 6-12-2007

Rond Koninginnedag 2008 reikt de gemeente Hoorn voor de tweede maal jeugdlintjes uit aan kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Om aandacht voor het jeugdlintje te vragen, heeft de gemeente Hoorn een wedstrijd uitgeschreven onder de Hoornse jeugd.

Het jeugdlintje is bedoeld voor kinderen en jongeren van ongeveer 6 tot en met 18 jaar, die in Hoorn wonen en zich belangeloos inzetten. Voor anderen, voor onze stad, voor de natuur, voor de cultuur of voor sport. Niet zomaar een keer, maar al een tijd. Maar ook jongeren die ‘eenmalig’ een bijzondere prestatie hebben geleverd, zoals een reddingsactie of jongeren die een landelijke prijs voor bijvoorbeeld een werkstuk hebben gewonnen, kunnen voor het jeugdlintje in aanmerking komen.

Wedstrijd
Om aandacht te geven aan het jeugdlintje, wordt de Hoornse jeugd gevraagd een creatie te maken die betrekking heeft op de onderscheiding. Dit kan in een tekening, schilderij of op de computer. Maar ook bijvoorbeeld door gebruik te maken van krijt of graffiti. Na de sluitingsdatum maakt de gemeente Hoorn zo snel mogelijk bekend wie de winnaar is. De winnaar ziet daarna zijn of haar creatie op posterformaat op verschillende plaatsen in de stad terug, bijvoorbeeld in de wijkgebouwen, gemeentelijke panden, bibliotheken en wellicht in schoolgebouwen. Ook krijgt de winnaar zelf een vergroot exemplaar.

Inleveren creatie
Om de kunstwerken te kunnen vergroten, is het belangrijk dat zij op A4-formaat worden gemaakt. De creaties kunnen, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer, voor 1 januari 2008 tussen 09.00 en 17.00 uur afgegeven worden bij de receptie in het stadhuis van Hoorn, Nieuwe Steen 1. De creaties kunnen ook per e-mail verstuurd worden naar: m.vd.horst@hoorn.nl.