Prijs voor Brede School Bibliotheek

ingevoerd op 13-12-2007

De Brede School Bibliotheek is een speciale bibliotheekvestiging voor kinderen van 0 tot 12 jaar in de wijk Grote Waal in Hoorn. Het bijzondere van de BSB is dat de leerlingen zelf de baas zijn van de bibliotheek. Dit vernieuwende project heeft 13 december de prestigieuze Innovatieprijs gewonnen.
 
Bibliotheek Hoorn is apentrots: de Brede School Bibliotheek heeft de Innovatieprijs gewonnen van de Vereniging Openbare Bibliotheken. Het prijzengeld bedraagt 20.000 euro. Het thema was dit jaar educatie. Er waren 30 inschrijvingen en vijf projecten werden genomineerd.

Leerlingen van groep 7 van de basisscholen Jules Verne, Zonnewijzer en Ichthus hebben een opleiding tot bibliotheekmedewerker gekregen. Zij lenen de boeken uit, nemen ze ook weer in en zetten ze weer in de kast. De leerlingen van de scholen denken ook mee over de aanschaf van de boeken, de inrichting van de bibliotheek en de activiteiten tijdens bijvoorbeeld de Kinderboekenweek. 
   
De medewerkers van de BSB hebben zelf het Jeugdjournaal uitgenodigd om eens te komen kijken in de Brede School Bibliotheek.