Paintballcentrum moet illegale horeca-activiteiten staken

ingevoerd op 16-12-2007

Het Indoor Paintball & Partycentrum Hoorn aan de Zwaagdijk in Hoorn is door de gemeente Hoorn gemaand de deels illegale horeca-activiteiten te staken. De drie eigenaren, die het Paintballcentrum recent in een deel van de voormalige Kartbaanhal startten, hebben deze week een brief van de gemeente ontvangen.

Volgens het bestemmingsplan Risdam 2004 is het perceel bestemd voor ’sport- en recreatiedoeleinden’. De niet aan lasergame of paintball gerelateerde horeca activiteiten passen volgens de gemeente niet binnen het bestemmingsplan.

”De kantine mag dus niet als een zelfstandig horecacentrum gebruikt worden. Het Paintball en partycentrum heeft donderdag een brief ontvangen waarin zij verzocht worden de hal niet te gebruiken voor niet aan lasergame of paintball gerelateerde horeca activiteiten.” Aldus een woordvoerder van de afdeling Voorlichting.

De ondernemers melden op hun site dat in hun restaurant en bar met middeleeuwse inrichting van alles mogelijk is: ”Voor Ondernemers en Particulieren verzorgen wij uw: Bedrijfsfeesten, Teambuilding, Bruiloften, Verjaardagen en Kinderfeestjes.” Volgens de gemeente Hoorn is dit dus niet toegestaan en het College van B&W wenst dan ook geen toestemming te verlenen. 

Reacties
Reactie: (enbandy)
17-12-2007, 13:32
Peter,
Dat heet volksmafia en wat deze doen dat is niet ilegaal gezien wij door die mafia groot en kleinschalig worden bestuurd.

Reactie: (Peter)
16-12-2007, 23:39
Grappig dat de gemeente zelf jarenlang illegale horeca activiteiten in de schouwburg Het Park wel zelf exploiteerde om de gemeentekas te spekken.