Weer een vrouw korpschef regiopolitie Noord-Holland-Noord

ingevoerd op 17-12-2007

Mevrouw Ans Rietstra (42 jaar) wordt met ingang van 1 februari 2008 de nieuwe korpschef van het regionale politiekorps Noord-Holland-Noord. Zij volgt daar mevrouw A.J. Brink-Grootoonk op, die op1 februari 2007 het korps heeft verlaten voor een functie buiten de politie.

Rietstra is nu algemeen directeur van de dienst Stadstoezicht in Amsterdam. Daarvoor was zij onder meer gemeentesecretaris in de gemeente Oss. De politie zocht naar een daadkrachtige korpschef die de goede politieresultaten zal weten te behouden en de huidige koers van het korps zal kunnen voortzetten. Die hebben zij gevonden in mevrouw Rietstra (42 jaar).

De goede ervaringen die het korps heeft opgedaan met een vrouwelijke korpschef, die inzichten van buiten de politie meebrengt, maken dat er vol vertrouwen wordt uitgekeken naar de komst van mevrouw Rietstra. Het jaar dat er geen korpschef was in Noord-Holland Noord is op een uitstekende wijze overbrugd door de inzet van waarnemend korpschef Nico Plug. Gedurende de kennismakingsperiode van mevrouw Rietstra met burgemeesters en medewerkers van het korps zal Nico Plug nog blijven waarnemen.

Reacties
Reactie: (weegschaal)
17-12-2007, 21:57
als man zijnde ben ik enorm blij dat een vrouw voor deze funktie benoemd is, vrouwen staan in deze maatschappij te vaak enorm zwak, plus ik vind haar best wel een knappe vrouw, dus bij deze mijn oprechte en hartelijke felicitatie, en ik hoop dat er veel meer vrouwen benoemd worden voor hoge posities

Reactie: (Afra)
17-12-2007, 21:03
Weer een vrouw korpschef regiopolitie Noord-Holland-Noord, luidt de kop van dit artikel.

Als er nou hiervoor een man korpschef was geweest en de opvolger ook een man, had dan ook de kop er zo uitgezien: "Weer een man korpschef regiopolitie Noord-Holland-Noord."

Pfffff, beetje volwassen worden daar op de redactie hoor! Meldt gewoon wie het is, het geslacht benadrukken is vet uit de tijd! :)

Reactie: (fred)
17-12-2007, 17:03
die hoeft vast niet te staken omdat ze zo weing verdient ....... :-))