Paarden zonder mestzakken van ijsbaan geweerd

ingevoerd op 24-12-2007

Het evenement ”Arren On Ice”, dat maandag op de IJsbaan De Westfries in Hoorn gehouden zou worden, is niet doorgegaan. De paarden die de sleden zouden trekken waren niet voorzien van zogenaamde mestzakken en daarom verbood de directie van de ijsbaan het evenement.

Er zouden maandag zo’n twintig geoefende combinaties uit alle delen van het land, ondermeer uit Friesland, Groningen en Drenthe, actief zijn in Hoorn. Ook was er een ijsshow door IJslanders gepland. Arren on Ice is een initiatief van de Wedstrijdpaardenkrant, met de Friesland Bank en het Noordhollands Dagblad als hoofdsponsors. Het programma zou de dag voor Kerst de hele middag honderden bezoekers moeten vermaken, maar viel nu in het water. Bij de ijsbaan zagen ze het niet zitten dat er paardenstront op het ijs zou komen.

De ijsbaan laat het volgende weten: ”Wat een mooi feest moest worden is helaas, door het niet nakomen van afspraken, een tegenvaller voor velen geworden. De ijsbaan directie heeft besloten de paarden niet op het ijs te laten toen bleek dat er geen mestzakken geregeld waren voor de paarden, dit geheel tegen de afspraken met de organisatie in. De afspraken zijn expliciet vastgelegd in een e mail van 22 november 2007. Toen bleek dat geen een van de spannen de voorziening (mestzakken) geregeld had, heeft de directie in overleg met de ijsmeester besloten het evenement af te blazen.”

De ijsbaan heeft, naar eigen zeggen, een goede naam opgebouwd, zowel regionaal als landelijk, en er staan dit seizoen nog een aantal grote wedstrijden gepland zoals de internationale Challengers Cup in januari en het NK sprint voor junioren in maart. ”De verantwoordelijkheid voor kwalitatief goed ijs staat voorop voor zowel de recreant als de wedstrijd sport. We vinden het spijtig dat het zo gelopen is maar hebben gehandeld naar eer en geweten.”, aldus de directie van De Westfries.

De bezoekers die dit wilden konden als compensatie gratis schaatsen.

Reacties
Reactie: (giet net oan)
30-12-2007, 12:27
Waarschijnlijk erg onduidelijke afspraken gemaakt. Jammer van de afgelaste show....