Allerlaatste week met voorstellingen in Studio88

ingevoerd op 27-12-2007

Komende week is de allerlaatste week met voorstellingen in het gezellige Studio88 aan de Bobeldijk. Na deze week valt definitief het doek in Studio88. De huidige theaterlocatie aan de Bobeldijk88 gaat sluiten. Met pijn in het hart van alle vrijwilligers, het bestuur, de artiesten en vele kinderen komt er voorlopig een einde aan het kindertheater. Maar…. iedereen is hard aan het werk om een nieuwe locatie te vinden voor het kindertheater. 

”Wij hopen alle bezoekers dan weer te mogen ontvangen. Maar voor het zover is hebben wij nog een heerlijke week kindertheater op het programma staan met heerlijke limonade met wat lekkers erbij en elk kind krijgt een mooie ballon mee naar huis.”

Woensdag 2 januari om 14.30 uur speelt Poppentheater Hans Schoen de voorstelling   ‘een grote dikke pannenkoek’. Hans wil vandaag pannenkoeken bakken. Die vindt hij lekker. Maar het gaat niet van een leien dakje. De pannenkoek springt uit de pan als hij hem wil omkeren! Dan ziet hij het: het is de pan van Tante Mina. Jullie kennen het verhaal toch van Tante Mina?  Nee? Dan zal ik het jullie vertellen. Een kleine tafel wordt nooit meer een gewone tafel na het zien van deze vrolijke voorstelling, die zo beeldend en speels is dat iedereen vanaf 3 jaar het verhaal goed kan volgen.

Donderdag 3 januari om speelt om 14.30 uur de voorstelling ‘Wind en Konijn’ van theatergroep Sterk Verhaal. Konijn is gek op peren, ze groeien aan een boom in zijn tuin. Op een dag merkt hij dat er rupsen van zijn peren snoepen. ”Straks eten ze al mijn peren op”, denkt Konijn. Daar zal hij eens wat aan doen, hij pakt een grote spuitbus en spuit links en rechts op de boom. Hiervan krijgt Wind buikpijn, ENORME buikpijn. Zij stapt op haar luchtfiets om van die buikpijn af te komen. Wind botst en knotst door het bos. Ze knalt tegen de perenboom van Konijn. Er vallen peren op de grond. Konijn is natuurlijk boos, hij wil dat Wind hem wat voor die peren terug geeft. Dan krijgt Konijn van Wind een Magisch tapijt. Konijn geniet van de lekkernijen die het tapijt tovert, maar al snel maakt Konijn het tapijt stuk. Hij verzint een smoes en hij gaat een nieuw cadeau vragen aan Wind. Van het een komt het ander en pas als er ongelukken gebeuren snapt Konijn dat hij te ver is gegaan.

Grote-grondgravers-nog-an-toe!, wat is dat voor moois?  Mol kruipt uit zijn molshoop. Aan de hemel staat de maan als een glinsterende bal. Mol heeft nog nooit zoiets moois gezien. Wat is dat voor iets moois daar in de lucht? Dat mooie ding wil ik hebben, zegt Mol. ‘De maan is heel ver weg’ is een betoverende peutervoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Iedereen is vrijdag 4 januari welkom.