Dronken en zonder rijbewijs

ingevoerd op 29-12-2007

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.50 uur werd op de Holenweg in Hoorn een 18-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. De man werd eerder al door een politiesurveillance opgemerkt omdat hij zonder verlichting reed. De man reageerde echter niet op een stopteken. Pas toen de politie naast hem ging rijden met een zwaailicht, stopte de man. Deze bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 530 ug/l. Dat is ruim het dubbele van wat is toegestaan. De man bleek bezig te zijn met het halen van zijn rijbewijs. Hij had echter nog geen rijexamen afgelegd en was dus ook niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal motorscooter
Vrijdag werd tussen 08.30 en 17.05 uur een motorscooter ontvreemd vanaf het Keern in Hoorn. Het ging om een zwarte Honda Elite 250 motorscooter met kenteken MK-97-PK. Het gestolen voertuig staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Reacties
Reactie: (hannes)
3-1-2008, 02:00
windje is buis

Reactie: (rijschoolhouder)
3-1-2008, 00:05
Wat is dit nu weer ? Deze keurige jonge man heeft van mij nog rijles gehad. Ik dacht vooruitstrevend te zijn. Tegenwoordig leren ze autorijden met een navigatiesysteem, dus ik dacht, glaasje op laat je rijden. Hips. O ja, gelukkig nieuwjaar.