Oud en Nieuw in Hoorn relatief rustig verlopen

ingevoerd op 1-1-2008

Ook in Noord-Holland werd afgelopen nacht weer oud en nieuw gevierd. Op de meeste plaatsen ging dit in een goede sfeer en deden zich geen noemenswaardige incidenten plaats. Op andere plaatsen moest de politie echter veelvuldig in actie komen en dit leidde in totaal tot 27 aanhoudingen.
 
De hele oudejaarsdag kwamen bij de politie al meldingen binnen van vuurwerkoverlast, brandjes en vernielingen waarbij veelvuldig straatmeubilair werd vernield. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie in de regio Noord-Holland-Noord zo’n tweehonderd meldingen van overlast, brandjes, vernielingen, vechtpartijen en mishandelingen te verwerken. De Mobiele Eenheid werd ingezet bij problemen op de Elgerweg in Alkmaar.

Ruzie over vuurpijl
Een 21-jarige man uit Hoorn stak nieuwjaarsnacht een vuurpijl af op de Italiaanse Zeedijk in Hoorn. Doordat de pijl in een boom terechtkwam, veranderde deze van richting. Een man reageerde hierop door naar het slachtoffer toe te lopen en deze hard tegen het hoofd te slaan. Ook trapte de verdachte de spiegel van de auto van het slachtoffer af. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De identiteit van de verdachte is bekend.

Aanhoudingen na vechtpartij
De politie zag rond 4 uur ’s nachts dat op de Roode Steen in Hoorn een man werd belaagd door twee mannen. Nadat het slachtoffer was gevallen werd hij van alle kanten geschopt en geslagen. De politie was snel ter plaatse en kon de twee verdachten, een 17-jarige jongen uit Zwaag en een 19-jarige man uit Hoorn aanhouden. Een van de verdachten gaf aan dat hij door het slachtoffer was geslagen.