Politiek populairder met koe in stad?

ingevoerd op 2-1-2008

Politici staan niet in een hoog aanzien bij veel Nederlanders. Sommige politici denken dat ze dan maar gekke fratsen moeten gaan uithalen. En gaan bijvoorbeeld met een koe de straat op...

De Provincie Noord-Holland stuurde ons dit bericht:

Woensdag begaf gedeputeerde Ton Hooijmaijers zich met een levensgrote namaakkoe tussen het winkelende publiek in hartje Amsterdam. De actie vormde het startsignaal voor een nieuwe campagne van de provincie om haar zichtbaarheid te vergroten. De koe en Amsterdam staan symbool voor de diversiteit van de provincie en daarmee voor de diversiteit van het werk van de provincie Noord-Holland. De gedeputeerde begon zijn tocht bij de Prins Hendrikkade en eindigde bij de Kalverstraat.

Provincies zijn voor veel Nederlanders een ‘ver van hun bedshow’.  Ook Noord-Hollanders vragen zich af wat de provinciale overheid  voor hen betekent. Daarom wil de provincie haar inwoners informeren hoe de provincie bijdraagt aan het wonen, werken, reizen en recreëren van de Noord-Hollanders. “Wij werken op allerlei manieren mee aan het verbeteren van de Noord-Hollandse samenleving, maar zijn zelden direct in beeld bij de mensen. We willen daarom mensen graag kennis laten maken met ons werk. Bovendien vinden wij dat iedere Noord-Hollander recht heeft om te weten wat de provincie doet en waar de provincie geld aan uitgeeft. Zij betalen hier tenslotte  aan mee!” aldus Hooijmaijers.

Middelen
De campagne duurt drie weken en bestaat onder meer uit posters in bushokjes, tv-spotjes op AT5 en TV Noord-Holland, een advertentie in huis-aan-huisbladen, reclame in en op de bussen van Connexxion en posters in gemeentehuizen  en  in horecagelegenheden.

Website
Via al deze middelen wijst de provincie naar een speciaal voor de campagne ontwikkelde website: www.watkiesjij.nu. Op deze site laat de provincie zien wat Noord-Holland voor de samenleving doet. Het hele jaar door kunnen inwoners van Noord-Holland via deze site stemmen op ‘zijn of haar favoriet’. Dit keer gaat het niet om het stemmen op politieke partijen, of op (toekomstige) BN’ers, maar op bijvoorbeeld het favoriete wandelgebied om eens uit te waaien. Of op het museum dat men het liefst bezoekt. Of op de beste manier om van A naar B te komen in Noord-Holland. Zo komen webbezoekers meer te weten over wat hun provincie voor hen betekent. De winnende locatie wordt door de provincie op een bijzondere manier in het zonnetje gezet.

De campagne is een vervolg op de campagnes ‘u moet weten waarvoor u betaalt’ (2006) en weet jij veel (2007). Nu staat de begroting van 2008 centraal.

Reacties
Reactie: (Theodurus)
8-1-2008, 17:26
Waren Jac. van Es en Ton Hooijmaijers samen op stap ?

Reactie: (Loek / Amsterdam)
7-1-2008, 23:35
Bah! Walgelijke populist die Ton Hooijmaijers.
En een leeghoofdige blaaskaak bovendien!
Hier in Amsterdam werd hij indertijd zó uitgekotst dat we hem min of meer hebben verbannen buiten de stadsgrenzen. Probeert íe nou de mensen in Noord-Holland een rad voor de ogen te draaien, zonder kennis van de nuchtere wijsheid van de Noord-hollander.
Ach ja, zo’n media-geile braller heeft natuurlijk maar één focus; een machtspositie. Maar inhoudelijk heeft die koe ons méér wijsheid te vertellen dan dit "heerschap". En die koe is nog wel van plastic, kun je nagaan!
Zo min mogelijk aandacht aan besteden lijkt mij het wijste. Kunnen jullie hem niet nóg verderweg verbannen, tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd??! Texel of zo!! Hoewel ..., alsof ze dáár zitten te wachten op zo’n licht ....
Vooruit; een boorplatform dan ...??
Daar gaat niks aan verloren!!

Reactie: (Frans)
7-1-2008, 21:48
Om met bandy te spreken, wie van de twee is nu eigenlijk de koe ? Niet degene die politicus is, want een koe heeft meer verstand dan de gemiddelde politicus/ca. Voor hen gat zo dom als een koe zeker niet op. Misschien moet dat gezegde veranderd worden in - zo dom als een politicus - .

Reactie: (jan)
6-1-2008, 17:44
Heeft die man niks te doen ofzo. verkwisting van onze belastingcenten om zichzelf populair te maken. walgelijk !

Reactie: (bandy)
5-1-2008, 10:13
Liep de rund voor of achter ?

Reactie: (Afra)
3-1-2008, 13:30
Nou, het zal als allemaal best, meer bekendheid geven wát de provincie allemaal doet van onze belastingcenten, maar om nou die vreemde man, ene Ton Hooijmaijers, met een koe door Amsterdam te laten banjeren ter promotie ontgaat mij compleet, carnaval is al afgelopen dacht ik. Zonde van de centen, onze centen dan he! Ik geef er mijn eigen invulling aan, alle koeien (en ander vee) met de lente tot aan de staltijd lekker in de wei met een overkappinkje voor schaduw als de zon te fel schijnt. Was vroeger heel normaal, nu uitzondering. Altijd op stal is dierenmishandeling. Zo, die zit. :)

Reactie: (DEVRIES)
3-1-2008, 11:00
politici zijn helemaal niet populair en staan mijlenver naast de samenleving, daarbij zijn het partij-corifeeen die op de voorgrond treden bij openingen en bekendmakingen en met de eer strijken, het nut van de peperdure provinciale laag is mij altijd ontgaan maaqr ik weet wel dat ze steeds meer geld nodig hebben om de torenhoge salarissen en onkostenvergoedingen te kunnen betalen, over gemeenten helemaal nog maar niet gesproken in Hoorn betaal je je elk jaar blauw aan belastingen en krijg je er ondoordachte plannen en missers van de eeste orde voor terug. Die hooijmaaiers met zijn koe op straat is precies van het niveau waar het vandaag de dag over gaat, gemeenten , provincies en daar in den haag ze denken allemaal dat wij er zijn om hun hachje te bekostigen terwijl ze er voor on zouden moeten zijn, welterusten allemaal !

Reactie: (Koe)
3-1-2008, 00:00
ik wil liever niet met de gemeentelijke politici in Hoorn geassocieerd worden. Die hebben het iq van een mug en wij nemen hiermee afstand van alle tot mislukken gedoemde besluitvormingen en mateloos ondoordacht dom bestuur van de Hoornse politiek. Laat ons met rust. Bouw liever een fietsenhok, waar bijvoorbeeld mevr. W. van de VVD en dhr. van E. van de PVDA heerlijk kunnen verpozen na een raadsvergadering. Jullie kunnen toch niets, doe dan iets wat nog een beetje leven in de brouwerij brengt. Boooeeee !!!!