Hoornse Beatnacht met de Maskers, Riem De Wolff en Johnny Kendall

ingevoerd op 5-1-2008

Op zaterdag 12 januari kan je in poppodium Manifesto nog één keer genieten van drie legendarische namen uit de geschiedenis van de Nederlandse beatmuziek. Ter ere van het 45 jarig bestaan van de Maskers is er een tournee langs podia met deze bijzondere gasten.
Hoofdact is een van de meest legendarische bands uit de Nederpop ´de Maskers´.

In november 1963 worden de eerste vier nummers opgenomen. ’Dracula’, ’La Comparsa’, ’Beat girl’ en ’Quizas, quizas, quizas’. Hoewel ’La Comparsa’ het niet tot de hitparade weet te brengen, is het nummer tot op de dag van vandaag nog te horen in verzoekprogramma’s en is het uitgegroeid tot een van de mooiste en meest gespeelde gitaarklassiekers van de lage landen.
 
Riem de Wolff (Blue Diamonds)
Riem de Wolff is nog steeds volop actief in de muziekscène en met de Maskers brengt hij een afwisselende show met vele van zijn ‘gouwe ouwe’ hits.
De Blue Diamonds of Riem en Ruud de Wolff kwamen in 1949 met hun ouders –uit Batavia- naar Nederland.
Met hun Everly Brothers-achtige sound hadden zij jaren succes in niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld en met name in het Verre Oosten.
Zij behoorden tot de grondleggers van de Nederlandse popmuziek.
Zij hadden slechts één tophit ”Ramona” nodig om wereldberoemd te worden; een hit waarvan er over de hele wereld miljoenen exemplaren van verkocht zijn.
’Ramona’ haalde zelfs de 70e plaats op de Amerikaanse hitlijsten.
In 1961 kregen Ruud en Riem een met diamanten bezette platina plaat voor de verkoop van een kwart miljoen exemplaren van ’Ramona’.
45 Jaar later wordt Ramona nog steeds volop gedraaid. Songs van de Everly Brothers en andere Amerikaanse artiesten werden gecoverd, doch het beroemde Nederlandse duo had niet alleen bij ons succes met ‘Ramona‘, ook in Duitsland werd deze single, in de Duitse versie, opgemerkt en wist te klimmen tot in de hoogste regionen van de hitparade.
Het was meteen ook de start van een succesvolle carrière bij onze oosterburen.
Met de opkomst van de ’Merseybeat’ groepen werd het allemaal wat minder hectisch rondom The Blue Diamonds, wel brachten zij nog regelmatig singles uit. 

Johnny Kendall
Zanger Johnny Kendall was met zijn band The Heralds ook één van de eerste echte beatgroepen in Nederland. Hun grootste hit is de klassieker St James Infirmary, maar ook nummers als Jezebel/Hootchie Coochie Man en See See Rider halen de hitparade. Na the Heralds is Johnny Kendall ook enige tijd zanger bij de Maskers.

Kaarten zijn te koop bij boekhandel Bakker, Nieuwstraat 17-19 in Hoorn en via de website www.manifesto-hoorn.nl. Kaarten kosten € 12,50.