Brand in Hoorn kost twee jongetjes het leven

ingevoerd op 5-1-2008

Zaterdagmiddag om 16.20 uur kwam bij de meldkamer van de Hoornse brandweer de melding binnen dat er brand was ontstaan in de schuur van een woning in de wijk Hoorn-Noord. Even later bleek dat twee jongetjes van 4 en 5 jaar oud er niet in waren geslaagd aan de vlammen te ontkomen.
 
Burgemeester G.O. van Veldhuizen sprak tijdens een persbijeenkomst van een tragedie waar hij diep van onder de indruk is. Hij liet weten dat zijn medeleven uitgaat naar beide ouders, de broertjes, de oppas, de overige familie, vrienden en buren.

De jongens waren aan het spelen in de schuur van hun huis in de Juniusstraat. Tijdens het spel staken zij lucifers af. Waarschijnlijk zorgde de aanwezigheid van een fles met brommerbenzine voor een vlammenzee. Er was voor hen geen ontkomen aan.

De oppas belde de brandweer, die binnen 5 minuten ter plaatse was en de relatief kleine brand snel onder controle had. De twee jongens konden niet worden gered.

Bron: Telegraaf:
 
Ongeloof in Hoorn na fatale brand
HOORN -  Verslagenheid en ongeloof heerst er in wijkcentrum De Schoor in Hoorn waar ongeveer vijftig buurtbewoners zaterdagavond zijn samengekomen om de uitleg van burgemeester Onno van Veldhuizen te horen.

Zaterdagmiddag zijn de kleine Donovan (5) en zijn jongere broertje Brendan (4) omgekomen tijdens een brand in het schuurtje bij hun ouderlijk huis. Vermoedelijk waren zij met lucifers aan het spelen toen benzine, die ook in het schuurtje stond, vlam vatte en het kleine gebouw in de as legde.

Van Veldhuizen wil de buurtbewoners op het hart drukken er in deze moeilijke periode voor de ouders en nabestaanden van de knulletjes te zijn. „Hoe bescheiden uw medeleven ook is, het is heel hard nodig.”

Directrice Petra Jansen van de Bernardus van Bockxmeer School, waar Donovan op school zat en Brendan maandag zou beginnen, vertelt dat er maandag in de school een gedenkhoek komt voor de broertjes. „We zullen er kaarsjes branden en de leerlingen kunnen tekeningen, gedichten en gedachten neerleggen. We zullen dat bundelen en daarna aan de ouders aanbieden.”

Tot slot vraagt de Hoornse burgemeester aan de aanwezigen om één minuut stilte ter nagedachtenis van de mannetjes en hun familie.

Reacties
Reactie: (saskia)
7-1-2008, 10:11
dit is gewoonweg te gruwelijk voor woorden.
2 van die kleine mannetjes,zo uit het leven gerukt.ik wens de familie en betrokkenen dan ook heel veel sterkte toe in deze nare tijd.
s.v.beckhoven

Reactie: (bianca)
6-1-2008, 19:02
ik wil de ouders, oppas en iedereen die betrokken is geweest bij dit vreselijke gebeuren heel veel sterkte en kracht wensen in deze vreselijke tijd.

Reactie: (Mustafa)
6-1-2008, 04:25
Die kindertjes speelden altijd voor ons deur.
Had vaak contact met ze en kwamen vooral die kleintjes bij mij voor de deur zitten.
Dit is echt niet te geloven.
Hun vader was mijn ex-collega.
Echt een goeie man.

Ik wens de familie veel sterkte!!

Reactie: (Afra)
5-1-2008, 23:49
Ik kwam vanavond thuis, zette de tv aan, even nieuws op Teletext en dan val je bijna van je stoel van schrik. Wat een ontzettend drama... Of het helpt weet ik niet maar ik wens de ouders en andere familieleden bergen van sterkte en alle hulp die er is te krijgen.

Reactie: (Melissa)
5-1-2008, 23:14
Ohh ik vind het echt heel erg .. de ouders van de jongetjes en natuurlijk zijn familie,Vrienden en de buren .. Echt gecondoleert ik vind het super erg ... !!!!
Ik had dit in de naam gelezen van me vriendin michelle .. zij vertelde het verhaal .. even later wilde ik eventjes kijken op het internet .. en lad het verhaal .. !!!
Ik vind het heel reg voor jullie allemaal .. Groetjes en sterkte van mij !!!!!!!