Herdenkingshoek voor omgekomen jongens

ingevoerd op 6-1-2008

De school van beide jongens, de Bernhard van Bockxmeerschool, is van plan komende week een speciale herdenkingshoek in de school in te richten. Leerlingen en buurtbewoners kunnen daar een tastbare herinnering achterlaten die t.z.t. in gebundelde vorm aan de ouders zal worden aangeboden.
 
Weblog burgemeester ging over brandveiligheid
In zijn meest recente Weblog schreef burgemeester Van Veldhuizen over brandveiligheid en de discussie over aanrijtijden van de brandweer. Na de rampzalige brand van zaterdagavond is deze Weblog toch wat wrang want de Hoornse burgemeester houdt daarin een pleidooi voor meer brandpreventie: ”Het accent moet liggen bij het voorkomen van brand. Bij het bouwen en het gebruik van wijken en huizen, vergunningverlening en handhaving. Dat spaart vooral mensenlevens en gewonden.”
Maar hij schrijft in zijn Weblog ook: ”Bij brand gaat het voor het overgrote deel om het voorkomen en beperken van materiële schade. In Hoorn viel in de laatste tien jaar één dodelijk slachtoffer, terwijl onze brandweer zo’n 600 per jaar uitrukt. En ook die ene keer had de brandweer niemand kunnen redden. Het slachtoffer was al gevallen vóórdat de brand gemeld was.”
Van Veldhuizen had, toen hij deze Weblog op 20 december schreef, niet kunnen vermoeden dat er zo snel maar liefst twee dodelijke slachtoffers door brand in zijn stad zouden zijn. Ook nu had de brandweer geen slachtoffers meer kunnen redden.

Zie ook ons bericht van 21-12-07 met daarin links naar de bewuste Weblog:

Reacties
Reactie: (Harold)
6-1-2008, 13:01
Het bovenstaande bericht is een beetje vergezocht. Het is juist goed dat de burgemeester zich inzet voor brandpreventie!! In andere gevallen hebben rookmelders de gevolgen van brand minder erg gemaakt.