Verdachte twee overvallen aangehouden

ingevoerd op 16-1-2008

Op maandagmiddag werden kort na elkaar twee jongens het slachtoffer van een gewapende overval op de Blauwe Berg in Hoorn en het Keern in Zwaag. Omstreeks 15.00 uur stond een 15-jarige jongen uit Oosthuizen op de Blauwe Berg te wachten toen twee jongens aan kwamen fietsen. Een van de twee wilde geld van hem zien en begon de zakken van het slachtoffer te doorzoeken. De overvaller vond een portemonnee, maar toen de eigenaar deze terugpakte liet de overvaller een pistool in zijn broeksband zien. Het slachtoffer werd ook geslagen en geschopt. Uiteindelijk ging de overvaller en met de portemonnee vandoor. Even verderop, op het Keern, werd een 14-jarige jongen uit Opmeer het slachtoffer van dezelfde overvaller. Dit slachtoffer moest onder bedreiging van het vuurwapen zijn geld afgeven.

Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de verdachte, een 17-jarige jongen uit Zwaag op dinsdagmorgen in zijn woning aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte verklaarde niet meer over het vuurwapen te beschikken. De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen auto
Op dinsdagmiddag controleerde de politie een 42-jarige man uit Winkel in een personenauto op het Keern in Hoorn. De politie controleerde de auto omdat bekend was dat deze onverzekerd was. De bestuurder van de auto kon geen rij- en kentekenbewijs laten zien. Om deze reden werd de auto grondig gecontroleerd. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het chassisnummer van de auto niet bij het kenteken hoorde. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. De bestuurder van de auto werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.
 

Reacties
Reactie: (besaro)
23-1-2008, 10:44
Voor verhoor meegenomen en daarna weer naar zijn volgende "klussen"