Gemeenteraadslid Roger Tonnaer verlaat PvdA

ingevoerd op 16-1-2008

Teleurgesteld heeft het Hoornse gemeenteraadslid Roger Tonnaer de fractie van de PvdA verlaten. Dit heeft Tonnaer in een verklaring laten weten. De laatste maanden heeft hij gebruikt om over deze stap na te denken en gesprekken te voeren.

Hij stond naar eigen zeggen voor een enorm dilemma. Immers, tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen werden op hem maar liefst 1366 voorkeurstemmen uitgebracht. Omgerekend zijn dat twee gemeenteraadszetels. Deze verkiezingswinst en de talrijke voorkeurstemmen die hij kreeg zijn voor hem genoeg reden om zijn werk als gemeenteraadslid voor te zetten. Hij wil trouw blijven aan zijn vele kiezers. Tijdens de raadsvergadering op 29 januari a.s. zal hij als eenmansfractie zijn werk weer hervatten. Hij is geen lid meer van de PvdA.

Tonnaer was ruim 22 jaar actief voor de PvdA in Hoorn, waarvan 20 jaar als gemeenteraadslid. In deze periode was hij 7 jaar fractievoorzitter en 4 jaar wethouder.
Hij is het langst zittende lid van de gemeenteraad en tevens plaatsvervangend voorzitter van deze raad.
Vooralsnog heeft Tonnaer niet het plan een nieuwe politieke partij te starten. De eerste tijd wil hij gebruiken om ervaring als eenmansfractie op te doen.

Reacties
Reactie: (Wodan)
16-1-2008, 22:38
Roger heel veel succes en maak er wat van!
Dat zal je ongetwijfeld gaan lukken, want je hebt de steun van 1366 kiezers.
Het zal hard werken worden, doe je best.
Kijk niet om in wrok, daar heb je jezelf alleen maar mee. Alhoewel ik mij de emotie heel goed kan voorstellen. Het is niet niks wat er is gebeurt.
Ik dacht dat dit alleen in de bananenrepublieken kon, maar het kan dus ook in Hoorn.